Gymnastiekvereniging Rap en Snel Groenlo
Laatst bijgewerkt op 31 december 2014.    

Je bezoekt de oude site van Rap en Snel. De informatie op deze pagina wordt niet meer bijgewerkt en is mogelijk niet actueel.
Ga hier (terug) naar de nieuwe site.

Wedstrijduitslagen acro

Rap en Snel niet naar het NK acro, zondag 11 mei
Geplaatst op 18 mei 2014

Afgelopen zondag heeft Rap en Snel met 3 dames teams deelgenomen aan het halve finale NK acro op D-E niveau in Zwolle. Best uniek, omdat de dames anderhalf uur trainen in de week, terwijl verder in het land de meeste verenigingen meer uren trainen, dus de concurrentie is best groot. Helaas waren er her en der kleine foutjes met als gevolg dat er geen ticket is verdiend om door te stromen naar het NK.

Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Lieke Hoffman namen deel in de categorie dames E niveau senior, in een deelnemersveld van 16 damesgroepen. Ze begonnen vol goede moed en hadden er zin in, maar na 12 seconden stopte de muziek en moesten ze de oefening afmaken zonder muziek. Erg jammer, ze waren hierdoor erg benadeeld. Hun cijfer is wel bijgesteld naar een eindscore van 24,200 punten (artistiek 7,300, technisch 6,900, moeilijkheid 10). Ze zijn op de 9e plaats geŽindigd zijn en staan nu 2e reserve voor het NK.

Vera Jans, Tessa Jans en Lily van Dijk namen deel in de categorie damesgroepen op D niveau, hier deden 18 teams mee. Helaas hadden de meiden 2 tijdsfouten in een partner element waarbij ze 0,600 punt aftrek kregen, voor de technische uitvoering kregen ze 6,900 punten en voor het artistieke deel 7,150 punten. Samen met 10 punten voor de moeilijkheid bracht hen dit een totale score van 23,450 punten. Dit was helaas niet genoeg om naar het NK door te stromen, want daarvoor moeten er minimaal 24 punten gescoord worden.

Ook Noëlle en Marjolein Nijhuis waren goed gemotiveerd, zij doen mee in de categorie dames duo D en hun deelnemersveld bestond uit 20 damesparen. Ze moesten lang wachten voor ze aan de beurt waren. De droom om naar het NK door te stromen viel echter in duigen, doordat ze in een partner element niet stil konden staan en hier 2 tijdsfouten voor kregen (0,600 aftrek). In alle voorrondes waren ze ongeslagen, dus dit viel zwaar tegen. Ze behaalden een eindscore van 24,150 punten (technisch 7,300, artistiek 7,450, moeilijkheid 10).

De acro-afdeling gaat zich nu richten op de clubkampioenschappen eind van het seizoen.


Noëlle en Marjolein Oost Nederlands Kampioen, zaterdag 5 april
Geplaatst op 6 april 2014

Zaterdag zijn 4 koppels van de acroafdeling van gymnastiekvereniging Rap en Snel vertrokken naar Almelo waar de Oost Nederlandse Kampioenschappen acro D-E niveau waren. Hier kon je een ticket verdienen voor deelname aan de halve NK. Bij 3 koppels is dit gelukt, en in de geschiedenis van Rap en Snel is dit de eerste keer dat er 3 koppels tegelijk doorstromen naar het halve NK.

E-koppels
In de categorie E-senioren een mooie zesde plaats voor Nathalie Jans, Eline Nijhuis en Lieke Hofman met 24,900 punten. Helaas 0,3 punten aftrek omdat het einde van de oefening niet synchroon was met de muziek. Deze dames hebben zich rechtstreeks geplaats voor de halve finale.
In de categorie E-junioren wederom een zesde plaats (en tweede reserve voor halve NK) voor Marlien Schuurmans, Maxime Raben en Anouk Kok, met 24,000 punten. Ook hier helaas een tijdsfout doordat het einde van de oefening niet synchroon met de muziek liep.

D-koppels
In de categorie D een gouden medaille voor Noëlle en Marjolein Nijhuis, zeer verdiend! In de voorrondes waren ze ook al onverslaanbaar. Het was wel spannend of ze nog mee konden doen omdat Marjolein ook nog een turnwedstrijd had in de middag. De acrowedstrijd begon op tijd, dus konden ze als eerste starten met hun oefening die werd beloond met 26,350 punten. Dit leverde hen de titel Oost Nederlands Kampioen in de categorie dames D paren op.
Tessa Jans, Vera Jans en Lily van Dijk lieten ook een strakke oefening zien die beloond werd met 24,850 punten en een mooie negende plek wat ook genoeg was voor directe doorstroming naar het halve NK in mei.


Noëlle en Marjolein Gelders kampioen, zaterdag 8 maart
Geplaatst op 10 maart 2014

Afgelopen zaterdag heeft Rap en Snel deelgenomen aan de Gelderse Kampioenschappen acro D-E niveau in Dinxperlo. Het was een volle wedstrijd met 120 deelnemers. De meiden kwamen met een gouden en een bronzen medaille terug naar Groenlo. Ook hebben vier koppels van Rap en Snel zich weten te plaatsen voor de district finale op 29 maart in Almelo.

Junioren damesgroepen E niveau (8 groepen)
In de ochtendwedstrijd was het spannend voor Maxime Raben, Marlien Schuurmans en Anouk Kok. Ze lieten een niet al te goede oefening aan de jury en toeschouwers zien en er waren ook her en der kleine foutjes door de zenuwen. Toch werd de oefening beloond met 23,35 punten. Deze score was goed voor een derde plek en daarmee hebben de dames zich weten te plaatsen voor de district finale.

Voor Xenna Mighelbrink, Lotte te Veluwe en Lisa Schukkink was dit hun tweede wedstrijd. De oefening ging niet helemaal zoals deze moet zijn. Het handstandelement hebben ze niet gedaan dus een flinke aftrek van 1,90 punten. De eindscore van 20,95 punten resulteerde in een 7e plek, helaas niet genoeg om door te stromen naar de districtsfinale.

Senioren damesgroepen E niveau (21 groepen)
In deze categorie een mooie vierde plaats voor Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Lieke Hoffman met 24,800 punten. Deze oefening zag er al strakker uit dan in de voorronde. Met een technisch cijfer van 7,7 waren de dames erg tevreden. Ook deze damesgroep mag door naar de districtsfinale.

Een 19de plaats voor Ilja Nijenhuis, Indy Wolberink en Merlijn Reijerink met een score van 23,000 punten. Ze hadden een tijdsfout van 0,6 punten en helaas stortte de kopstand van Merlijn in met als gevolg nog meer aftrek.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan D niveau met ontzettend veel concurrentie. De punten lagen dan ook heel dicht bij elkaar.

Senioren damesgroepen D niveau (28 groepen)
Vera Jans, Tessa Jans en Lily van Dijk zijn op een 7e plaats geëindigd, een bijna perfecte oefening. Hun score was 24,95 punten met helaas een tijdsfout, maar wel genoeg om door te stromen naar de districtsfinale.

Damesparen D niveau (19 groepen)
Halverwege de middag lieten Noëlle en Marjolein Nijhuis een bijna foutloze oefening zien, deze was prachtig om te zien. Wel een paar keer een wiebel door de zenuwen. Hun score was 25,500 punten. Deze twee dames hebben lang in spanning moeten blijven of hun score genoeg was voor een eerste plek. Er moesten immers nog 5 koppels na dit Rap en Snelduo. Marjolein en Noëlle zijn Gelders Kampioen geworden, met een voorsprong van een halve punt. Ook zij mogen weer gaan stralen op de districtsfinale in Almelo.

Bekijk de foto's


Topweekend voor acro Rap en Snel, zaterdag 15 februari
Geplaatst op 20 februari 2014

Afgelopen zaterdag heeft Rap en Snel deelgenomen aan de tweede voorronde acro D-E niveau in Lichtenvoorde. De meiden kwamen met twee gouden, twee zilveren en een bronzen medaille terug naar Groenlo. Ook hebben alle zes koppels zich weten te plaatsten voor de regiofinale op 8 maart in Dinxperlo.

Junioren damesgroepen E niveau
In de ochtendwedstrijd was er direct goud voor Maxime Raben, Marlien Schuurmans en Anouk Kok, ze lieten een perfecte oefening aan de jury en toeschouwers zien en deze werd beloond met 24,266 punten. Xenna Mighelbrink, Lotte te Veluwe en Lisa Schukkink hebben ook hun eerste wedstrijd gehad in deze nieuwe samenstelling als damesgroep. Ze hebben er hard voor getraind en dat is beloond met een zilveren medaille, hun score 24,132 punten. Dit deelnemersveld is iets minder groot. Er deden zes groepen mee in deze categorie, dus de dames van Rap en Snel hebben prima gescoord.

Senioren damesgroepen E niveau
Bij deze groep een mooie zilveren medaille voor Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Lieke Hoffman met 24,400 punten. Met tijdsfout van 0,3 punten toch een zeer verdiende podiumplek. Voor Ilja Nijenhuis, Indy Woberink en Merlijn Reijerink was er een mooie 5e plaats met een score van 23,933 punten. Ook dit koppel had helaas een tijdsfout van 0,3 punten.
In deze categorie deden maar liefst 19 damesgroepen mee. Rap en Snel heeft hier bovengemiddeld goed gescoord!

In de middagwedstrijd was het de beurt aan niveau D met ontzettend veel concurrentie. Ook de uitslagen lagen heel dicht bij elkaar. Bij de damesgroepen deden maar liefst 17 koppels mee en bij de damesparen 17 koppels.

Senioren damesgroepen D niveau
Vera Jans, Tessa Jans en Lily van Dijk zijn op een verdiende derde plaats geëindigd. Er werd een perfecte oefening aan de jury getoond. De score van 25,299 punten is 0,5 minder dan de nummer twee. Zeer verrassend, maar ook zeer verdiend!

Damesparen D niveau
In het eerste blok van de damesparen lieten Noëlle en Marjolein Nijhuis een bijna foutloze oefening zien met een score van 25,416 punten. Deze twee dames hebben lang in spanning moeten blijven of hun score genoeg was voor een eerste plek, er moesten immers nog 14 koppels na dit Rap en Snelduo. Na ruim 3 uur wachten bleek deze score genoeg voor een eerste plaats!

Bekijk de foto's


Twee keer goud voor acro Rap en Snel, zaterdag 25 januari
Geplaatst op 28 januari 2014

Afgelopen zaterdag heeft Rap en Snel deelgenomen aan de eerste voorronde acro D-E niveau in Aalten. De meiden kwamen met twee gouden medailles terug naar Groenlo!

Junioren damesgroepen E-niveau
In de ochtendwedstrijd was het direct goud voor Maxime Raben, Marlien Schuurmans en Anouk Kok. Ze lieten een perfecte oefening aan de jury en toeschouwers zien en deze werd beloond met 24,65 punten (artistiek 7,40 / technisch 7,55 / moeilijkheid 10). Helaas een tijdsfout in de toren op de voeten (aftrek 0,3).

Senioren damesgroepen E-niveau
Bij de deze groep een mooie vierde plek voor Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Lieke Hoffman met 25.05 punten (artistiek 7,45 / technisch 7,90 / moeilijkheid 10). Ook hier helaas een tijdsfout in de toren op de voeten (aftrek 0,3), met als gevolg het mislopen van een podiumplek. Deze schoonheidsfout gaan ze verbeteren voor de volgende wedstrijd.

Ilja Nijenhuis, Indy Wolberink en Merlijn Reijerink behaalden een 10e plaats met een score van 24.15 punten (artistiek 7,15 / technisch 7,00 / moeilijkheid 10). Het was voor dit drietal ook de eerste wedstrijd in deze samenstelling en als ze meer lef gaan tonen tijdens de wedstrijd, dan gaat het helemaal goed komen. In deze categorie deden maar liefst 19 groepen mee, dus Rap en Snel heeft hier gemiddeld gescoord.

In de middagwedstrijd was het de beurt aan niveau D. Er was ontzettend veel concurrentie en de uitslagen lagen heel dicht bij elkaar. Bij de dames groepen deden maar liefst 14 teams mee en bij de damesparen 16 koppels.

Senioren damesgroepen D-niveau
Vera Jans, Tessa Jans en Lily van Dijk zijn op een verdiende zesde plaats geëindigd met een score van 24,95 punten (artistiek 7,40 / technisch 7,55 / moeilijkheid 10), een bijna perfecte oefening met hier en daar kleine foutjes. Voor hun eerste wedstrijd in deze samenstelling zijn we trots dat er een mooie oefening is getoond aan jury en toeschouwers.

Damesparen D-niveau
Noëlle en Marjolein Nijhuis lieten een prachtige en foutloze oefening zien. Hun score van 26,03 punten (artistiek 8 / technisch 8,03 / moeilijkheid 10) was het hoogste van de dag. Marjolein heeft ook eerst nog een turnwedstrijd in Doetinchem gehad en is daar ook eerste geworden. Noëlle en Marjolein doen voor het eerst mee in deze samenstelling, vorig jaar waren ze nog een deel van een damesgroep in het C-niveau.

De volgende wedstrijd voor deze dames van de acro-afdeling van Rap en Snel is op 15 februari in Lichtenvoorde.


Nina, Noëlle en Marjolein naar de halve finales, zondag 12 mei
Geplaatst op 16 mei 2013

Zondag 12 mei jl. heeft een damesgroep acro van gymnastiekvereniging Rap en Snel meegedaan aan de halve NK acro C-lijn. De dames en hun supporters zijn afgereisd naar Leeuwarden. De groep bestaat uit Nina Ijzereef, Noëlle en Marjolein Nijhuis en nemen in deze formatie voor de 2e keer deel aan de halve finales, vorig jaar ook al. De dames hebben eerst 2 voorrondes gehad en van daaruit konden ze zich plaatsen voor de halve finales. Als eerste moest de Balans-oefening getoond worden aan de jury. Een heel mooie score van 25,650 punten wat in een voorlopig klassement een 7e plaats opleverde, dus daar waren we flink tevreden mee, gezien het grote deelnemersveld en de concurrentie.
Twee en een half uur later waren Nina, Noëlle en Marjolein aan de beurt voor hun Tempo-oefening. Dit kostte de meiden veel kracht. Je moet je weer opnieuw opwarmen en oppeppen, kost de nodige energie, en we moesten gelijk als eerste in het blok, toch maar kort ingeturnd. Helemaal tevreden waren we niet met het eindresultaat dat een score opleverde van 24,750 punten.
Totaalscore van beide oefeningen is 50,400 punten en dit leverde Rap en Snel een 20e plaats op.


5e plaats voor acrotrio van Rap en Snel, zaterdag 16 maart
Geplaatst op 18 maart 2013

Zaterdag 16 maart heeft een trio van gymnastiekvereniging Rap en Snel, bestaande uit Nina Ijzereef, Noëlle en Marjolein Nijhuis, meegedaan aan de derde voorronde van Acro C-niveau in Rijssen. Als eerste moest de tempo-oefening getoond worden aan de jury. Naast enkele opstartproblemen met de muziek en een onderdeel dat niet helemaal lukte, ging de oefening netjes. De oefening werd beloond met 24,55 punten, vergeleken met de tegenstanders een redelijk goed cijfer. Twee uur later waren Nina, Noëlle en Marjolein aan de beurt voor hun balansoefening. Op een klein slordigheidje na ging deze oefening zo goed als vlekkeloos. De oefening werd beoordeeld met 25,35 punten, een score waar de meiden erg blij mee waren. Voor de doorstroming naar het 1/2 NK zijn minimaal 48 punten nodig, deze grens heeft het trio gehaald door een totaalscore van 49,90 te behalen. Deze score van zaterdag was uiteindelijk goed voor een mooie 5e plaats in een groot deelnemersveld. Doorstroming naar het 1/2 NK is hiermee verzekerd. Toch keerden Nina, Noëlle en Marjolein niet helemaal tevreden naar huis. De gedachte: 'was dat ene onderdeel nou maar gelukt, dan hadden we een podiumplaats' was duidelijk aanwezig in de hoofden van de meiden. Hopelijk gaan ze dit op het 1/2 NK goedmaken!


Rap en Snel naar de acro regiofinale, zaterdag 9 maart
Geplaatst op 10 maart 2013

Afgelopen zaterdag heeft Rap en Snel met 6 koppels deelgenomen aan de acro regiofinale in Borculo. Helaas heeft zich niemand geplaatst voor de districtsfinale, mede doordat iedereen een niveau omhoog is gegaan of met een nieuwe partner is gaan acro-en.
De uitslag is als volgt: in de categorie dames duo D-niveau, Lily van Dijk en Tessa Jans op een 16e plaats met een totaalscore van 24,200 punten, technisch cijfer 7,600 en artistiek cijfer 6,600, 19e plaats voor Lisa Schukkink en Vera Jans met een totaalscore van 23,550 punten, helaas een tijdsfout in een individueel element en dat kost 0,3 punten, technisch cijfer 6,750 en artistiek 7,100.
Joyce Elshof en Lotte te Veluwe een 14e plek in de categorie dames duo E-niveau, technisch cijfer 7,066 en artistiek cijfer 6,766, totaal aantal punten 23,832.
In de categorie dames groepen senior E-niveau, zijn op de 11e plaats geëindigd Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Lieke Hofman met een totaal aan punten van 24,100, hun technische cijfer is 6,850 en artistiek leverde dit 7,250 punten op. In dezelfde categorie zijn Ilja Nijenhuis, Merlijk Reijerink en Kyra Lansink 17e geworden, technisch cijfer 5,950 en artistiek 6,550, een totaalscore van 22,500 punten. Anouk Kok, Marlien Schuurmans en Maxime Raben scoorden in de categorie damesgroep E-junioren een mooie 6e plek, met een artistiek cijfer van 7,066 en hun technische 7,266 punten, totalescore 22,332.
Voor Rap en Snel is dit nu het einde van het acrowedstrijdseizoen en gaat nu verder met de voorbereiding voor de uitvoering die gepland staat in juli van dit jaar.


Rap en Snel naar Hattem, zaterdag 2 maart
Geplaatst op 3 maart 2013

Afgelopen zaterdag heeft het dameskoppel Nina Yzereef, Noëlle en Marjolein Nijenhuis deelgenomen aan hun eerste acro C wedstrijd van dit seizoen.
Ze begonnen aan hun balansoefening die goed was voor 23,450 punten, een paar kleine schoonheidsfoutjes die voor de volgende wedstrijd goed te verbeteren zijn. Voor hun tempo-oefening scoorden de dames 24,150 punten, goed voor een 11e plek. In een groot deelnemersveld van 26 damesparen zijn de dames van Rap en Snel erg tevreden met het behaalde resultaat.
16 maart is hun volgende wedstrijd in Rijssen en bij voldoende punten volgt dan een plek naar de halve finale.


Zilver voor Tessa en Lily, zaterdag 23 februari
Geplaatst op 24 februari 2013

Afgelopen zaterdag was er de 4e acroplaatsingswedstrijd in Groenlo in sporthal den Elshof. Hier konden de leden zich plaatsen voor de regiofinale. Leden, bestuur en alle andere vrijwilligers van Rap en Snel, hebben samen met de productgroep acro er een geslaagde wedstrijddag van gemaakt. Van Rap en Snel hebben 18 dames deelgenomen, 4 damesgroepen en 3 duo's.
In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan alle koppels in de E-lijn.
Damesgroep Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Lieke Hoffman, zijn op de 5e plaats geëindigd met 23.666 punten en hebben zich geplaatst voor de regiofinale. Ilja Nijenhuis, Kyra Lansink en Merlijn Reijrink in dezelfde categorie zijn 8e geworden en zijn 2e reserve met 23.333 punten.
Het duo Joyce Elshof en Lotte te Veluwe zijn op een 9e plek beland met 23.700 punten en hebben zich ook geplaatst voor de regiofinale. Het junior dameskoppel Maxime Rabben, Anouk Kok en Marlien Schuurmans draaide een mooie oefening die werd beloond met een 6e plaats. Helaas hebben ze zich niet geplaatst voor de regiofinale en staan ze eerste reserve. Hun oefening is beloond met 23.466 punten.
In de middagwedstrijd waren de D-koppels. In de categorie dames D-duo was er een medaille voor Tessa Jans en Lily van Dijk, een mooie 2e plaats met 25.233 punten. Ze turnden een prachtige strakke oefening. Het duo Vera Jans en Lisa Schukkink is op de 7e plaats geëindigd. Allebei de duo's gaan door naar de regiofinale. Damesgroep Sofie Reusen, Kim Nijhof en Sem Brockötter namen deel in de pupillenlijn en zijn op de 6e plaats geëindigd met 24.200 punten, maar helaas was dit niet genoeg om door te stromen naar de finale.
Voor de regiofinale reizen de leden van Rap en Snel naar Borculo. Ze hebben nog 2 weken de tijd om de puntjes op de i te zetten. A.s. zaterdag neemt er een damesgroep in de C-lijn deel aan de wedstrijd in Hattem.


Marlien Maxime Anouk zilver bij acrowedstrijd, zaterdag 26 januari
Geplaatst op 29 januari 2013

Afgelopen zaterdag was er de 2e PW acro in Beekbergen, Rap en Snel heeft met zes teams meegedaan aan deze wedstrijd. Na een voorbereiding van een paar maand, was het dan zover om de acro-oefening te tonen aan de jury. Marlien Schuurman, Maxime Raben en Anouk Kok keerden met een zilveren medaille terug naar Groenlo.
In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan de D-koppels. De drie koppels zijn allemaal een niveau omhoog gegaan, dus best wel spannend hoe het allemaal gaat. Het D -pupillenkoppel Sem Brockötter, Sofie Reusen en Kim Nijhof zijn op een 6de plaats geëindigd, met een score van 23,433 punten. Helaas ging de salto niet door dus moesten ze een ander onderdeel gaan doen in de oefening, waardoor de eis bleef staan, maar wel 0,3 punten minder in de moeilijkheid. In de pupillenlijn moeten de koppels verplichte onderdelen doen waar ze waarde voor krijgen.
In de categorie dames D duo een mooie 7de plaats voor Lily van Dijk en Tessa Jans met 24,266 punten, een stabiele oefening, waar nog wel wat aan gesleuteld kan worden om de score hoger te krijgen, en een 12de plek voor Vera Jans en Lisa Schukkink, helaas een val met de salto en de uiteindelijke score is 22,833 punten geworden.
In de middag wedstrijd waren de E-koppels junioren en senioren. Alle drie koppels in een nieuwe formatie en voor sommige dames zelfs hun eerste officiële acrowedstrijd. In de categorie Dames groep E senior een mooie 5de plaats voor Nathalie Jans, Eline Nijenhuis, Lieke Hoffman. Zouden hun nieuwe turnpakjes geluk brengen? Helaas wel 2 tijdsfouten in de elementen, dat is jammer. Ze hebben wel een mooi hoog technisch cijfer, één na hoogste een 8,100 in hun categorie, eind score 24,433 punten. Ook hebben Ilja Nijenhuis, Merlijn Reijrink en Kyra Lansink het niet slecht gedaan, een 7de plek voor deze dames met een score van 24,166 punten.
De dames hebben nog een aantal weken om te oefenen, vooral op strakheid en afwerking. Hun volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd, 23 februari a.s. organiseert Rap en Snel i.s.m. de productgroep acro Gelderland de wedstrijd.


Acrokoppel Rap en Snel naar NK, zaterdag 16 juni
Geplaatst op 19 juni 2012

Afgelopen zaterdag heeft Rap en Snel met een acrodamesgroep deelgenomen aan de Nederlandse Kampioenschappen in Surhuisterveen (Friesland).
In alle vroegte vertrokken Sem Brockötter, Kim Nijhof en Sofie Reusen met hun supporters aan de grote reis, richting Friesland. Dit dames groepje is vanaf september samen begonnen aan acro, alleen Kim heeft voordien in een andere formatie al eens ge-acro-d. Sem en Sofie hadden voorheen nog nooit aan acro gedaan. Na succesvolle voorrondes met podiumplaatsen wisten deze 3 dames zich door te dringen naar het NK. En dit is natuurlijk niet zomaar iets, 3 jaar geleden heeft Rap en Snel voor het eerst op een NK gestaan. Dit was voor het eerst in de geschiedenis. Vorig jaar gingen er 2 acrokoppels naar het NK en nu dit damesgroepje als enige uit de provincie Gelderland! Dat is op zich al een hele prestatie. En wat je dan al achter je hebt gelaten in de voorrondes, hebben Sem Sofie en Kim een mooie 9e plaats behaald op het NK.
Met een totaalscore van 25,350 punten, technisch cijfer van 7,900 en artistiek cijfer, wat eigenlijk een beetje tegen viel, 7,450, maar uit eindelijk zijn de meisjes en leiding supertrots op het behaalde resultaat.
A.s. zaterdag zijn de clubkampioenschappen in sporthal den Elshof. Daar komen de acroleden van Rap en Snel voor het laatst dit seizoen in actie.


Acrokoppels strijden voor een plek naar het NK, zaterdag 21 en zondag 22 april
Geplaatst op 3 mei 2012

Afgelopen weekend heeft Rap en Snel deelgenomen aan de halve finales in Oss. Op zaterdag hebben Nina IJzereef, Noëlle en Marjolein Nijenhuis op C niveau deelgenomen.
In het eerste blok van de middag lieten zij hun balans oefening zien, een mooie strakke oefening met een paar kleine foutjes. De jury liet de score zien voor het technische gedeelte 7,600 punten en artistiek 7,750 punten. Halverwege de middag kwam de dynamische oefening die ook best wel goed ging, technisch 7,650 punten en artistiek was hetzelfde als in de balansoefening. Beide oefeningen bij elkaar opgeteld een mooie score van 50,750 punten en een 12e plaats in de eindklassering, maar helaas niet genoeg om door te stromen naar het NK.
Zondag zijn 7 dames met familie en trainster ook richting Oss vertrokken om deel te nemen aan de halve finale acro D-E niveau. Best wel spannend als je voor het eerst op een halve NK staat.
Damesgroep E senior moest de spits afbijten. Sem Brockötter, Sofie Reusen en Kim Nijhof hadden een prachtige oefening, maar helaas een paar kleine steekjes laten vallen. Ten slotte toch nog op een 5e plaats beland met een totaal van 25,200 punten in een deelnemers veld van 12 damesgroepen. Hun artistieke cijfer is 7,450 en een technisch cijfer van 7,750 punten. Sem Sofie en Kim hebben zich geplaatst voor het NK in juni, wat een knappe prestatie is want dit dameskoppel is pas vanaf september bij elkaar.
Bij de dames duo op E niveau, in een deelnemersveld van 18 paren, zijn op de 10e plaats geëindigd, Vera Jans en Lisa Schukkink. Hun technische cijfer is 7.500 en artistiek 7,400 punten, totaalscore 24,900. Liliy van Dijk en Tessa Jans zijn 14e geworden met een totaalscore van 24,650 punten, technisch cijfer 7,400 en artistiek 7,250 en moeilijkheidsgraad van 10 punten, wat iedereen ook had. De damesparen gaan helaas niet door naar het NK.

Bekijk de foto's


3e plaats voor Sem, Sofie en Kim, zaterdag 31 maart
Geplaatst op 2 april 2012

Afgelopen zaterdag heeft Rap en Snel met 4 koppels deelgenomen aan de districtsfinale in Kampen.
Van de 4 koppels hebben zich 2 koppels naar de halve finale in april of mei geplaatst en één koppel staat als reserve genoteerd. Er was erg veel concurrentie. De meisjes hebben hard moeten werken om een plek te veroveren in de halve finale.
Bij de dames E senior duo in een groot deelnemersveld van 27 duo's zijn op de 6e plaats geëindigd Vera Jans en Lisa Schukkink, met 26,050 punten, en door naar de halve finale. Op een 10e plaats Lily van Dijk en Tessa Jans met 25,850 punten en ze staan 2e reserve.
In de categorie damesgroep E senior zijn Sem Brockötter, Kim Nijhof en Sofie Reusen 3e geworden met een puntentotaal van 25,600. Eigenlijk een gedeelde tweede plaats, maar dat koppel had 1 tiende meer als technisch cijfer, vandaar die derde plaats. En ze hebben zich geplaatst voor de halve finale. Op een 9e plek zijn geëindigd Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Delano de Rooij met 24,750 punten. Helaas is dit koppel niet door. Bij de damesgroepen E senior deden 15 koppels mee.


Acro Rap en Snel scoort eremetaal op regiofinale, zaterdag 10 maart
Geplaatst op 15 maart 2012

Zaterdag 10 maart jl. hebben drie duo's en twee damesgroepen van de acro-afdeling van Rap en Snel deelgenomen aan de acroregiofinale op D-E niveau in Hattem. Ze hebben zilver en twee keer goud mee teruggenomen naar Groenlo.
In het tweede blok van de ochtend moesten Joyce Elshof en Lotte te Veluwe de spits afbijten. Helaas ging de oefening niet zo goed, de eis van de handstand-vorm ging fout, dus weg gaan dan de punten. Ze zijn op een 21ste plaats geëindigd en niet door naar de districtsfinale. Hun artistieke cijfer is 6,833 en technische cijfer 6,533, daarbij nog een aftrek van 1,90 waarbij hun moeilijkheidswaarde ook naar beneden gaat, totaalscore is 21,066. De damesgroep senior E niveau Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Delano de Rooij draaiden ook een goede wedstrijd, wel iets minder dan de laatste plaatsingswedstrijd, het onderdeel hele draai mislukte, maar gelukkig pakte dit goed uit, omdat ze nog genoeg andere punten hadden. Ze zijn op een 7e plaats geëindigd en hebben zich ook geplaatst voor de districtsfinale, hun totale score is 24,900, artistieke cijfer 7,500 en technische cijfer 7,4, een zeer verdiend cijfer voor deze dames.
In blok 4 hebben de Rap en Snel koppels toch maar weer even twee keer goud en een keer zilver voor zichzelf veroverd, en zijn alle drie door naar de districtsfinale. Kim Nijhof, Sofie Reusen en Sem Bröckotter hebben een fantastische oefening gedaan naar de jury en het publiek. Deze is beloond met technisch een 7,633 en artistiek 7,900 met een totale score van 25,533 punten. Deze damesgroep neemt deel in de categorie dames E senior. Bij het damesduo E senior was het dan ook weer echt spannend. Wie krijgt de gouden en wie de zilveren medaille van de zusjes Jans. Als eersten waren Tessa Jans en Liliy van Dijk, een adembenemende oefening. Het was muis stil op de tribune. De oefening was goed en zag er strak uit, technisch cijfer 8,033 en artistiek werd beloond met 7,233 punten, 10 punten voor de moeilijkheid en een totaalscore van 25,266 punten en goed voor een 2e plaats. Als laatste in het blok zijn Vera Jans en Lisa Schukkink. Helaas een kleine wiebel met de halve draai, maar dat werd niet echt bestraft want ze zijn op de eerste plaats geëindigd met een totale score va 25,333 punten, technische cijfer 7,733 en artistiek 7,600 en moeilijkheid 10 punten.
31 maart a.s. is de districtsfinale in Kampen. De leden en de leiding gaan er weer flink tegenaan om alles uit de kast te halen.


Damestrio acro Rap en Snel naar Nijverdal, zaterdag 3 maart
Geplaatst op 6 maart 2012

De damesgroep Nina IJzereef, Noëlle en Marjolein Nijhuis zijn afgelopen zaterdag afgereisd naar Nijverdal, waar ze hun tweede acrowedstrijd op C niveau hebben gedaan.
Helaas valt de uitslag voor de dames een beetje tegen. Ze zijn op de 19 de plaats geëindigd. De balansoefening ging super, technisch cijfer 7,766 en hun artistieke cijfer van 7,733 punten, moeilijkheid 10, dus in totaal voor balans een cijfer van 25,499.
Bij de tempo-oefening ging het helaas mis met de overslag salto, Marjolein kwam niet goed uit en Nina en Noëlle hebben haar op de zij opgevangen en daarbij vervalt de waarde van het onderdeel, dus de moeilijkheid van de tempo-oefening is dan niet 10 punten maar 9,600. Daarbij keldert dan ook het cijfer door de fout, het technisch cijfer 6,700 en artistiek 6,250 punten. Ook missen ze dan de speciale eis van 6 partnerelementen en dit geeft dan aftrek van 1 punt, totaal cijfer 21,550 punten.
De eindscore van beide oefeningen, 47,049, punten is goed voor een 19e plaats. Daarbij heeft dit trio de eerste wedstrijd goed meegedraaid en de beste wedstrijd telt, 17 maart a.s. is er de derde voorronde en daar wordt beslist of dit trio door mag naar de halve finale's.


Rap en Snel door naar regiofinale, zaterdag 25 februari
Geplaatst op 26 februari 2012

Zaterdag 25 februari heeft Rap en Snel deelgenomen aan de 4e voorronde acro D-E niveau met 4 dames duo's en 2 damesgroepen en dit heeft goed uitgepakt. Op één duo na gaat iedereen door naar de regiofinale op 10 maart. De leden reizen dan naar Hattum. Afgelopen zaterdag was de wedstrijd in Ede waarnaar de leden met de supports zijn afgereisd. Rap en Snel kwam met twee keer zilver en één gouden medaille mee terug naar Groenlo.
In het 2e blok van de middag waren alle duo's van Rap en Snel aan de beurt. In de categorie dames duo E senior als eerste Lily van Dijk en Tessa Jans, een prachtige strakke oefening met een paar kleine foutjes. Deze is beloond met 25,433 punten, hun technische cijfer is 7,800 en artistieke cijfer 7,633, goed voor een 2e plek. Daar hebben ze niet lang van kunnen genieten want het duo Vera Jans en Lisa Schukkink draaiden een fantastische foutloze oefening met een score van 26,006 punten dus goed voor een eerste plaats, technisch cijfer 7,966 en artistiek 8,100. Toch een beetje strijd met de zusjes, de vorige wedstrijd was de plaatsing net andersom. Ook Joyce Elshof en Lotte te Veluwe gingen als een speer. Ze zijn als 5de geëindigd met 24,266 punten, hun technische cijfer is 7,433 en artistiek 6,833 punten. Al deze drie koppels zijn door naar de regiofinale. Ilja Nijenhuis en Kyra Lansink ging de wedstrijd ook beter dan de vorige hun score 23,466 punten. Helaas een tijdsfout in een onderdeel, hun technische cijfer 7,133 en artistiek 6,633 punten. Ze zijn 16de geworden.
Drie blokken later moesten de damesgroepen aantreden. Onze dames nemen deel in de categorie damesgroep E niveau senior. Als eerste in het blok is het de beurt aan Sem Brockotter, Kim Nijhof en Sofie Reusen. Een mooie oefening en of deze beter ging dan de vorige wedstrijd! Hun score was iets minder dan de vorige wedstrijd, maar nu scoorden ze voor hun oefening 25,099 punten, technisch 7,633 en artistiek 7,466. Het was best spannend en ze hebben lang op de eerste plaats gestaan, maar in het laatste blok zijn ze ingehaald door een ander koppel uit Winterswijk en eindigen Sem Sofie en Kim op een mooie tweede plaats. Op de vierde plaats zijn geëindigd Delano de Rooy, Eline Nijenhuis en Nathalie Jans met 24,533 punten, technisch 7,333 en artistiek 7,200. Deze wedstrijd ging ook stukken beter, en ja er moet nog wel wat worden geoefend en de puntjes op de i gezet worden. Ook deze twee dames groepen zijn door naar de regiofinale. Alle leden moeten dan vroeg hun bedje weer uit, want 10 maart a.s. zitten ze in de ochtendwedstrijd.

Bekijk de foto's


Acrotrio Rap en Snel 5e plaats, zaterdag 4 februari
Geplaatst op 7 februari 2012

Zaterdag 4 februari jl. heeft de damesgroep Noëlle, Nina Yzereef en Marjolein Nijhuis hun eerste acrowedstrijd gehad op C niveau. Dit seizoen heeft dit trio een nieuw bovenmeisje, dat nog nooit aan acrogym heeft meegedaan; ze wist niet eens wat acrogym was.
Daar is Marjolein nu helemaal van op de hoogte en ze doet dit met plezier evenals de onderpartners Nina en Noëlle. In het C niveau moet je twee wedstrijdoefeningen laten zien aan de jury, een balans oefening en een dynamische (tempo)-oefening. Bij de balans is het erg belangrijk dat alle elementen echt 3 sec. worden aangehouden om geen tijdsfouten te maken en de oefening heeft nog als eis dat je 3 piramides moet laten zien en een aantal balansindividuele elementen. De balansoefening ging de eerste 14 sec. perfect, totdat de muziek ermee stopte. De dames moesten de oefening afmaken zonder muziek en werden beloond met 25,250 punten door de jury want de oefening ging foutloos.
Hun dynamische oefening kreeg een score van 24,550 punten. Deze oefening heeft natuurlijk ook bepaalde eisen dat je 6 partnerelementen moet laten zien, vooral in veel salto's. En daar moet deze damesgroep nog flink voor doortrainen dat dit nog mooier en hoger gaat. Ze moesten ook in hun oefening nog individuele elementen laten zien en daar zijn ze best tevreden over.
In de einduitslag zijn de dames op een mooie vijfde plek geëindigd, echt super goed, en dat in een deelnemersveld van 25 koppels! Hun volgende wedstrijd is 3 maart a.s. in Nijverdal.


2x goud en 1x zilver voor acrokoppels Rap en Snel, zaterdag 28 januari
Geplaatst op 30 januari 2012

6 koppels van Rap en Snel hebben afgelopen zaterdag meegedaan aan hun eerste acrowedstrijd van dit seizoen in Aalten, op D-E niveau. Sem, Sofie, Kim, Lily en Tessa hebben een gouden medaille gewonnen, Lisa en Vera kwamen met zilver mee terug naar Groenlo.

Bij de duo's senior op E niveau een 1e plaats voor Lily van Dijk en Tessa Jans, met 25,500 punten. Een prachtige strakke oefening, helaas wel een grote wiebel in de kopstand van Tessa. 2de plaats voor Lisa Schukkink en Vera Jans met 25,400 punten, ook een hele mooie oefening maar helaas met het laatste onderdeel toch nog een tijdsfout. 16e plaats voor Lotte te Veluwe en Joyce Elschot. Dit was hun eerste wedstrijd, best wel spannend, een tempo onderdeel is afgekeurd en twee tijdsfouten. Helaas dus een extra aftrek van 1,60, hun totaal score is 22,300 punten. Op de 17e plek zijn Kyra Lansink en Ilja Nijenhuis beland, hun score 21,867. Zij hadden 4 tijdsfouten (1 tijdsfout is 0,3 punt aftrek) maar in het moeilijkste onderdeel zat geen tijdsfout, super goed. Bij de duo's was er een deelnemers veld van 18 dameskoppels.

Bij de dames E senior trio had Rap en Snel 2 koppels die meededen in deze categorie, in eendeelnemers veld van 15 damesgroepen. Ze zijn voor het eerst een koppel en komen gelijk op het hoogste podium schavot.
Een eerste plaats voor Sem Brockotter, Kim Nijhof en Sofie Reusen met een mooie score van 25,333 punten. Hun oefening was prachtig om te zien en natuurlijk wel een paar kleine dingetjes waar we nog aan gaan werken, die altijd beter kunnen. 7e plaats voor Nathalie Jans, Delano de Rooij en Eline Nijenhuis met 24,133 punten. Als dit damesgroepje nog strakker gaat werken, kunnen ze nog stijgen in de ranglijst.
De meiden en leiding kunnen terug kijken op een geslaagde wedstrijd in Aalten. 26 februari a.s. is hun 2e wedstrijd in Ede en dan wordt er ook bekend gemaakt wie er door zijn naar de regiofinale.

Bekijk de foto's


Duo en trio Rap en Snel door naar het NK, zaterdag 14 mei
Geplaatst op 2 juni 2011

Gymnastiekvereniging Rap en Snel heeft met een damesgroep en damesduo deelgenomen aan de halve finale's acro D-E niveau in Oss. En met veel succes is deze wedstrijd verlopen, want alle meisjes hebben zich geplaatst voor het NK op 18 juni a.s. in Oss.
Het dames duo E senior bestaat uit Nadja Radovanovic en Laura Lansink hebben een prachtige oefening laten zien, zelfs met een nieuw onderdeel in de oefening. De oefening is beloond met 25.450 punten, een zeer mooie score, met als artistiek cijfer van 7.800 en technisch cijfer 7.950 punten. Helaas hadden ze wel een tijdsfout van 0.3 punten. Het duo is op de 8e plaats geëindigd en gaat voor het eerst naar het NK.
De dames groep D niveau Kim Nijhof, Nina IJzereef en Noëlle zijn op een mooie 7e plaats geëindigd met 25.700 punten. Vorig jaar stonden zij ook op het NK. Het artistiek cijfer en technisch was 7.850 punten.
De meisjes en hun trainster gaan nu alles op alles zetten om op het NK hun beste beentje voor te zetten.


Twee acrokoppels door naar de halve finale, zaterdag 9 april
Geplaatst op 10 april 2011

Afgelopen zaterdag heeft Rap en Snel met vijf koppels deelgenomen aan de acrodistrictfinale D/E-niveau in Wijchen. Inzet was een plaats in de halve finale in Oss.
In de ochtendwedstrijd waren alle deelnemers op E-niveau aan de beurt, het juniortrio Kirstin Bleumink, Anouk Kok en Marlien Schuurman behaalde een mooie 6e plaats met 25,100 punten. De meisjes hebben een goede oefening aan de jury laten zien, maar helaas niet genoeg voor doorplaatsing, maar ze staan wel eerste reserve. Technisch cijfer is 7,600 en artistiek 7,500.
Bij de E-duosenioren zijn Tessa Jans en Lily van Dijk 14e geworden met een totaal aantal punten van 24,450, technisch cijfer 7,650 en artistiek 6,800. Helaas was dit niet genoeg voor de doorstroming naar de halve finale, waarvoor je moet 25 punten scoren. Het duo Laura Lansink en Nadja Radovanovic is verrassend 3e geworden met een puntentotaal van 25,550, technisch cijfer is 7,800 en artistiek 7,750. Het was een gedeelde 3e plaats voor dit koppel. Als er een gelijke eindscore is, kijkt men naar het hoogste technisch cijfer en dat telt dan, maar dit was exact hetzelfde! Dus dit koppel is door naar de halve finale in Oss.
Het seniortrio E, Manon Wellink, Corine Pleiter en Joske Poskamp zijn 18e geworden met 23,150 punten, technisch cijfer 6,500 en artistiek 6,650. Zij hebben zich niet geplaatst voor de finale.
In de middag wedstrijd kwamen de D-koppels in actie. Er is ontzettend veel concurrentie, trio Nina IJzereef, Noëlle en Kim Nijhof zijn op een 4e plaats geëindigd, met een totaalscore van 26,100, technisch 8,250 en artistiek cijfer 8,150. Helaas aftrek van 0,3 voor ondergoed; ja het is heel hard, anders waren ze eerste geworden, zo dicht liggen de scores op elkaar.
Toch kan Rap en Snel goed en tevreden terug kijken op de voorrondes. Ze gingen van start met 11 koppels, 8 koppels gingen naar de regio finale en 5 koppels stonden in de districtfinale. Wat op zich al best knap is, omdat dit pas het 2e jaar is dat er op wedstrijdniveau deel wordt genomen.

Bekijk de foto's


Goud, zilver en brons voor acro Rap en Snel, zaterdag 12 maart
Geplaatst op 13 maart 2011

Zaterdag 12 maart heeft Rap en Snel met 7 koppels deelgenomen aan de regio-acrofinale op D-E niveau te Dinxperlo. 5 koppels zijn door naar de districtfinale 9 april a.s. te Wijchen

In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan de E-koppels, in de klasse E-junior damesgroep was er een derde plek voor Kirsten Bleumink, Marlien Schuurman en Anouk Kok met een mooie totaal score van 24,716 punten, technisch cijfer is 7,833 en artistiek 7,200 en ze hebben zich geplaatst voor de districtfinale. Helaas hadden ze weer een tijdsfout bij het laatste onderdeel, de handstand.
Bij de dames E-duo senioren was er zilver voor Laura Lansink en Nadja Radovanovic, met als technisch cijfer 7,833 en artistiek cijfer een 7,200, een totaalscore van 24.933. Een 4e plaats was voor Tessa Jans en Lily van Dijk, met een totaal aantal punten van 24,633, technisch 7,633 en artistiek een 7. Beide koppels zijn door naar de districtfinale. Een 10e plaats en niet door naar de districtfinale zijn Lisa Schukkink en Vera Jans. Zij hadden pech met het onderdeel vliegtuigje wat niet wou lukken. Bij de damesgroepen E-senioren zijn Manon Wellink, Corine Pleiter en Joske Porskamp 10e geworden en ook door naar de districtfinale, technisch 7,250, artistiek 7,400, totaal punten is 23,950. Helaas 2x een tijdsfout. Ook het koppel Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Delano de Rooij hadden 2 tijdsfouten. Hun puntentotaal van 23,583 is niet genoeg voor doorplaatsing naar de districtfinale.
In de middagwedstrijd zijn Kim Nijhof, Nina Ijzereef en Noëlle eerste geworden met een puntentotaal van 26,250, de hoogste score van de dag!! Technisch cijfer 8,050 en artistiek 8,200.

Bekijk de foto's


Goud en zilver voor acrokoppels Rap en Snel, zaterdag 26 februari
Geplaatst op 1 maart 2011

Acht koppels van Rap en Snel hebben deelgenomen aan de vierde plaatsingswedstrijd acro D-E niveau in Hattem.
In de ochtend wedstrijd was het de beurt aan Meg Nijenhuis en Jonna Groot Zevert, in de categorie damespaar junior met een deelnemersveld van 20 koppels. Het was hun eerste echte wedstrijd en zijn op een 11e plek geëindigd, met een puntentotaal van 23,633, erg goed. Maar niet genoeg voor een doorplaatsing naar de regiofinale.

In de klasse E damesparen senioren 's middags waren de volgende koppels: Jamie Pos en Evie Legro; zij zijn 16e geworden met 22,732 punten, Ilja Nijenhuis en Kyra Lansink zijn 18e geworden met 19,399 punten, voor deze 2 koppels was het ook de eerste echte wedstrijd en de plaatsing was niet genoeg voor de regiofinale. Ook geen regiofinale voor Lise Adema en Yvette Klein Gunnewiek; zij storten helaas in bij het tweede onderdeel en Lise was dusdanig van slag dat de wedstrijd niet door kon gaan. Gelukkig gaat het inmiddels weer goed met haar.
Wel zijn door naar de regiofinale de volgende koppels: 2e Tessa Jans en Lily van Dijk met een heel mooie score van 25,233 punten, 4e met een klein verschil Vera Jans en Lisa Schukkink totale score van 25,232 punten, een 12e plek voor Laura Lansink en Nadja Radovanovic met 23,699 punten. Het deelnemersveld is best groot maar liefst 19 koppels deden mee in deze klasse.

Ook heeft het trio op D niveau, Kim Nijhof, Nina Yzereef en Noëlle, weer een medaille binnen gehaald. Deze keer was het goud, een mooie oefening die werd beloond met 25,950 punten, helaas 0,3 punt aftrek omdat er een turnpakje boven het heupbot zat.

Op 12 maart a.s. is de regiofinale in Dinxperlo en Rap en Snel gaat hieraan met 7 koppels deelnemen.

Bekijk de foto's


Brons voor acrokoppel Kirstin, Marlien en Anouk, zaterdag 19 februari
Geplaatst op 20 februari 2011

Zaterdag 19 februari jl. heeft Rap en Snel met drie koppels meegedaan aan de derde plaatsingswedstrijd in Lunteren. In de ochtendwedstrijd was het de beurt aan de junioren.
Van de 16 koppels die meedoen in de categorie E damesgroep junior zijn Kirstin Bleumink, Marlien Schuurman en Anouk Kok 3e geworden met een mooi puntentotaal van 24,400. Het artistieke cijfer is 7,450 punten, en het technische cijfer 7,250 punten en moeilijkheidscijfer 10 punten. Een mooi resultaat voor de 2e wedstrijd van deze meiden. Ze zijn zelfs een plekje naar boven geëindigd, de vorige wedstrijd hadden ze een puntentotaal van 23,850 en een vierde plek. Helaas hadden de meisjes een tijdsfout bij het laatste onderdeel, dit is helaas 0,3 punt aftrek.
In het laatste blok van de middag was het de beurt aan de dames van Rap en Snel in de categorie dames groep E senior, dit deelnemersveld is stukken groter. Maar liefs 27 koppels doen mee in deze categorie en de meiden van Rap en Snel hebben goed meegedraaid in de wedstrijd, waar we zeker trots op mogen zijn. Ook voor deze twee koppels was het hun tweede wedstrijd. De 7e plaats is voor Corine Pleiter, Joske Porskamp en Manon Wellink, met een totaalscore van 24,350, met een technisch cijfer van 7,200 en artistiek 7,150, moeilijkheidscijfer 10 punten, heeft dit koppel een goede wedstrijd gehad. Vergeleken met de vorige wedstrijd is dit resultaat super. Op de 10e plek zijn Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Delano de Rooy geëindigd ook een mooie uitslag, met een totale puntenscore van 24,200, een technisch en artistiek cijfer 7,100 punten en moeilijkheidscijfer 10 punten. Ook dit cijfer hebben ze mooi omhoog gehaald in vergelijking met de vorige wedstrijd.

Al deze drie koppels hebben zich geplaatst voor de regiofinale 12 maart a.s. in Dinxperlo.


Brons voor Kirstin Bleumink, Marlien Schuurman en Anouk Kok

Bekijk de foto's


2x zilver voor de meiden van Rap en Snel, zaterdag 29 januari
Geplaatst op 31 januari 2011

Afgelopen zaterdag hebben 4 duo's en 1 trio van Rap en Snel meegedaan aan de 2de plaatsingswedstrijd acro te Winterswijk.
In de ochtendwedstrijd waren de duo's aan de beurt, voor alle vier hun eerste echte acro-wedstrijd. Lily van Dijk en Tessa Jans hebben een 2de plaats behaald met 24,90 punten, technisch cijfer van 7,700 en artistiek 7,200 punten. Op de 4de plaats Laura Lansink en Nadja Radovanovic met een totaalscore van 23,850 punten, helaas hadden ze 2 tijdsfouten, technisch cijfer 7,050 en artistiek 7,400. Vera Jans en Lisa Schukkink zijn 8e geworden met een puntentotaal van 23,400 punten, technisch cijfer 6,950 en artistiek 6,650. Yvette klein Gunnewiek en Lise Adema zijn 14e geworden met 22,100 punten, een technisch cijfer 6,800 en artistiek 6,900, helaas een aftrek van 1 punt.

Ook kwam het trio Kim Nijhof, Nina Yzereef, en Noëlle in actie. Ze hebben een nieuwe oefening laten zien, met een mooi puntentotaal van 25,750, artistiek 8,100 en technisch cijfer 7,950, helaas een tijdsfout in de handstand. Voor het trio was het best nog wel spannend. Ze hebben heel lang de eerste plek weten vast te houden, maar het is de 2de plaats geworden, super!


Lily van Dijk en Tessa Jans


Goede resultaten eerste plaatsing wedstrijd acro in Aalten, zaterdag 22 januari
Geplaatst op 31 januari 2011

Zaterdag 22 januari jl. hebben drie koppels van Rap en Snel meegedaan aan de eerste acro-wedstrijd D-E niveau van dit seizoen. In de ochtendwedstrijden deden Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Delano de Rooij mee in de categorie damesgroep E senior. Voor het eerste seizoen in deze formatie, want Nathalie heeft vorig jaar als duo meegedaan samen met Kirstin en zijn in de districtfinale uitgeschakeld. Ze hebben een mooie oefening aan de jury laten zien. Deze is beloond met 23,850 punten, technisch cijfer 7,500 en artistiek cijfer 6,350, dit koppel is op de 11de plek beland.
In deze zelfde categorie deden Manon Wellink, Corine Pleiter en Joske Porskamp ook mee en zijn 17de geworden, met een technisch cijfer van 7,050 en artistiek cijfer van 6,850 punten, totaal 23,300 punten, helaas hadden ze 2 tijdsfouten. Maar we hebben nog een aantal weken voor de 2de plaatsingswedstrijd, dus kunnen we nog ff de puntjes op de i zetten.

In de middagwedstrijd in het laatste blok en helemaal als laatste koppel hebben Kirstin Bleumink, Marlien Schuurmans en Anouk Kok een super wedstrijd gehad. Ze zijn 4de geworden in de categorie damesgroep E junior. Ook dit koppel heeft voor het eerst samen een wedstrijd gehad, waarmee ze in totaal 23,850 punten hebben gescoord, het technisch cijfer is 7,200 en artistieke cijfer is 6,950, ook had dit koppel een tijdstout.

Vera Jans heeft voor het eerst een acrowedstrijd gejureerd. Ze heeft eind vorig jaar haar brevet voor acro jureren behaald, dus Rap en Snel mag hier weer trots op zijn!

De volgende wedstrijd voor deze 3 koppels is 19 februari in Lunteren.


Eerdere wedstrijduitslagen

Rap en Snel >> Wedstrijduitslagen acro