Gymnastiekvereniging Rap en Snel Groenlo
Laatst bijgewerkt op 31 december 2014.    

Je bezoekt de oude site van Rap en Snel. De informatie op deze pagina wordt niet meer bijgewerkt en is mogelijk niet actueel.
Ga hier (terug) naar de nieuwe site.

Wedstrijduitslagen turnen

Maar liefst 5 medailles voor Rap en Snel bij District Toestelkampioenschappen! zaterdag 31 mei
Geplaatst op 7 juni 2014

Op zaterdag 31 mei vond de toestelfinale plaats voor de turnsters uit de 3e en 4e divisie. Er waren acht deelnemende turnsters van Rap en Snel. Een leuke wedstrijd, want anders dan bij normale turnwedstrijden kan er op ieder toestel een medaille behaald worden. Vier turnsters van Rap en Snel wisten in totaal vijf medailles mee naar Groenlo te nemen, waarvan twee door Lis klein Gebbinck. Dit was de laatste wedstrijd van dit seizoen, dus de turnsters gaan hard trainen om volgend jaar ook weer goed voorbereid aan de wedstrijden te kunnen starten.

Lisa Schukkink wist vandaag op drie toestellen prima oefeningen te turnen en moest het opnemen tegen een aantal zeer sterke turnsters. Ze wist vooral een mooie vloeroefening te laten zien met daarin een wissel spagaatsprong en salto's. Bij de brug liet ze zelfs een kip met halve draai zien. Ze wist dit complexe element netjes uit te voeren en kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Lis klein Gebbinck turnde voor het eerst haar oefeningen op een nieuw niveau. Zo liet ze voor het eerst een overslag zien over de 'pegasus', een groter en hoger toestel dan de 'kast' die ze gewend was. Ze heeft al haar sprongkracht ingezet en wist op dit onderdeel direct een gouden plak binnen te slepen. Bij de brug liet Ze voor het eerst een 'kip' zien en wist direct door te turnen, ook deze nieuwe oefening leverde een medaille op. Ze mocht wederom naar het ereschavot om een zilveren medaille in ontvangst te nemen, kortom: Een fantastische wedstrijd voor Lis!

Voor Marlien Schuurmans was het vandaag ook een speciale dag, na een langdurige knieblessure heeft ze weer deelgenomen aan een wedstrijd. De laatste keer dat ze heeft deelgenomen aan een wedstrijd is inmiddels al meer dan 2 jaar geleden. Ze turnde op de brug een mooie oefening en de 'kip' lukte haar weer! Op de balk liet ze een radslag zien en daarbij wist zij met haar voeten weer netjes op de 10cm smalle balk te landen. Vandaag was een mooie nieuwe start voor haar en hopelijk zullen er nog vele leuke wedstrijden volgen!

Iris Hoffman heeft vandaag aan alle vier toestellen deelgenomen. Zij wist een medaille te verdienen bij de sprong. Niet geheel onverwacht, want de sprong is altijd al een toestel dat ze goed onder controle heeft. Ze liet twee maal een 'half in-half uit' zien, waarbij het lichaam twee keer een halve draai maakt om de lengte as. Door haar krachtige uitvoering mocht zij een zilveren medaille in ontvangst nemen.

Romy Raaben liet tijdens deze wedstrijd zien dat zij een zeer sierlijke uitstraling heeft. Vooral bij de balk en de vloer komt deze artistiekheid goed van pas. Bij de balk wist ze goede controle te behouden. Op een smalle balk kom je al snel aan het wiebelen, maar ze wist na ieder uitgevoerd element op de balk te blijven staan.

Meike Kok wist ook een goede wedstrijd te turnen. Haar vloer- en balkoefeningen waren prachtig strak uitgevoerd, maar leverden helaas net geen podiumplaats op. Op de vloer liet ze een zeer strakke arabier flikflak zien. Haar brugoefening werd wel bekroond met een medaille. Ze wist op dit toestel een 3e plaats te behalen.

Rieke Huirne turnde in niveau 'junior D' dat ook bestond uit een pittig deelnemersveld, met vele sterke tegenstandsters. Ze wist op de vloer een mooie arabier-flikflak-salto te laten zien en ook een salto voorover met halve draai. Bij de brug viel de score helaas een beetje tegen. Ondanks dat ze een soepele en aaneengesloten oefening turnde, heeft de jury heeft een aantal elementen niet goedgekeurd. Helaas geen podiumplek voor haar, maar wel een prima laatste wedstrijd van dit seizoen.

Karlijn Krabbenborg wist als laatste turnster van Rap en Snel een medaille te behalen. Ze mocht het podium betreden om een zilveren medaille op te halen die zij verdiend heeft bij het toestel 'sprong'. De sprong is normaal gesproken niet haar beste onderdeel, dus des te groter was het plezier om op dit onderdeel een medaille te behalen.


Districtsfinale 4e divisie, zaterdag 24 mei
Geplaatst op 2 juni 2014

Op zaterdag 24 mei was de districtsfinale voor de 4e divisie en de turnsters in niveau D1. Sem Brockötter en Lily van Dijk van turnvereniging Rap en Snel wisten zich tijdens de regiofinale op 10 mei te plaatsen voor deze wedstrijd. Voor Lily was dit zelfs de eerste keer dat zij op een districtsfinale mocht deelnemen. Voor beide niveaus bleek het deelnemersveld zeer sterk, waardoor een kleine fout in de oefening direct grote invloed heeft op het eindklassement.

Pupil 1 D1 (20 deelneemsters)
Sem Brockötter (18e)

Na een lange autorit mocht Sem haar wedstrijd beginnen bij het onderdeel sprong. De overslag ging jammer genoeg iets minder goed dan normaal, maar bij de salto heeft ze dit weer goed gemaakt door veel dynamiek te tonen en direct stil te staan bij de landing. Brug ging haar, net als normaal, weer erg makkelijk af. Ze turnde een zeer strakke oefening waarvoor de jury weinig punten kon aftrekken. Ook deze wedstrijd is ze weer netjes op de balk blijven staan, zelfs met het altijd moeilijke onderdeel radslag. Toch is een ander onderdeel helaas niet lang genoeg aangehouden wat haar flinke aftrek heeft bezorgd. Bij het laatste toestel, vloer, wist ze nog even te knallen, ze liet een van haar beste vloeroefeningen van het seizoen zien, super! Al met al weer een geslaagd wedstrijdseizoen voor Sem!

Pupil 2 D1 (28 deelneemsters)
Lily van Dijk (27e)

Lily opende de wedstrijd met een prachtige salto en een overslag bij de spong. Het is altijd weer een uitdaging om direct stil te staan na een krachtige sprong, maar ze wist na beide sprongen direct stil te staan. Deze uitvoering heeft de jury dan ook beloond met een mooi cijfer. Bij de brug mislukte de salto tijdens het inturnen, maar ze wist zich snel te hervatten en turnde een vloeiende brugoefening met een salto tot stand.
Op balk bleek hoe lastig de radslag tot tenenstand is, helaas een val na de landing. Op een paar wiebels van de zenuwen na heeft ze een mooie balkoefening laten zien, met veel lastige sprongen en draaien. Bij vloer wist ze uit te blinken met haar spagaatsprong-spagaatsprong-Simonne serie, ze liet bij alle drie sprongen een beenspreiding van meer dan 180 graden te laten zien. Een prachtige uitvoering van deze serie, dat deden niet veel turnsters haar na.

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Sem Brockötter13,15013,2510,6011,5548,550
Lily van Dijk13,00012,059,4012,4047,150


Lente Brinkerhof pakt zilveren medaille in de regiofinale! zaterdag 17 mei
Geplaatst op 1 juni 2014

Zaterdag 17 mei vond de regiofinale plaats voor de 5e divisie en niveau D2. De beste turnsters uit de rayons Achterhoek en Liemers hadden zich vanuit de voorrondes geplaatst voor deze finale. Maarliefst acht turnsters van Rap en Snel wisten zich te plaatsen voor deze eindstrijd in de Sazahal te Doetinchem.

Instap D2 (28 deelneemsters)
Babette Rondeel (17e), Xenna Miggelbrink (19e), Bloem Rombout (22e)

Babette, Xenna en Bloem hebben vandaag hun beste beentje voor gezet en een prima wedstrijd geturnd. De vooruitgang is erg goed te zien vergeleken met de eerste wedstrijd van dit seizoen. Toch heeft Babette helaas een foutje gemaakt met het laatste element op brug. Bloem bleef heel netjes op de balk staan maar tijdens de landing op de mat moest ze even met haar handen de mat aanraken. Xenna sprong twee keer dezelfde kant op met de halve draai sprong op vloer in plaats van n keer linksom en n keer rechtsom. Sterke punten waren echter de balkoefeningen van Babette en Xenna, zij behaalden hier exact hetzelfde cijfer en een mooie gedeelde 4e plaats. Bloem heeft haar power getoond bij de sprong en twee goed uitgevoerde sprongen laten zien. Deze sterke punten nemen we mee naar de clubkampioenschappen eind juni en de foutjes gaan we nog even weg proberen te werken. Al met al zijn we erg blij dat deze meiden met z'n drieën op de regiofinale hebben gestaan en mooie oefeningen hebben laten zien!

Pupil 1 D2 (21 deelneemsters)
Lente Brinkerhof (2e), Elvy Tanck (16e), Celine Gebbink (19e)

De wedstrijd begon vooral voor Lente en Celine al met erg veel spanning. Door een vergissing waren zij te laat op de wedstrijd en konden zelfs niet meer mee doen met de algemene warming-up. Lente kwam binnen lopen en moest direct beginnen met sprong. Toch hebben ze alle drie laten zien dat ze heel goed om kunnen gaan met spanning en dit soort tijdsdruk. Elvy en Celine hebben een prima wedstrijd geturnd. Door een aantal foutjes helaas niet hun beste wedstrijd van het seizoen. Toch heeft Elvy wel weer laten zien dat ze haar balkoefening helemaal onder controle heeft en Celine blonk uit bij het toestel vloer met een mooie oefening. Lente heeft een super wedstrijd geturnd en nauwelijks foutjes gemaakt. Eigenlijk gaat dit het hele seizoen al zo en ook nu heeft ze weer laten zien hoe constant ze is, en dat is een hele prestatie in de turnsport. Zeer terecht mocht zij vandaag de zilveren medaille in ontvangst nemen, en dat op een regiofinale!

Jeugd D2 (14 deelneemsters)
Anouk Kok (10e)

Anouk heeft zich dit seizoen voor het eerst weten te plaatsen voor de regiofinale, een erg knappe prestatie! De vooruitgang die ze heeft doorgemaakt is vooral te zien in haar houding en uitstraling tijdens de oefeningen. Anouk begon op de balk met eigenlijk een keurige oefening, maar helaas wel tweemaal een val. Op de sprong heeft ze tweemaal een prima 'handstand-overslag' aan de jury getoond. Op de vloer en brug liet ze erg goede oefeningen zien. Vooral haar vloeroefening met een 4e plek, want ze ontving ze zelfs de complimenten van andere trainsters. De scores in deze leeftijdscategorie lagen erg dicht bij elkaar en Anouk is op een 10e plek geëindigd.

Senior E (19 deelneemsters)
Tessa Jans (18e)

De wedstrijd begon voor Tessa op het toestel 'brug'. Ze was als eerste aan de beurt en helaas verliep haar oefening niet helemaal vlekkeloos. Bij de balk wist ze het er beter vanaf te brengen. Alleen de pirouette wilde niet helemaal lukken, daarbij is ze een keer gevallen. Vloer ging net als in de voorrondes weer erg goed. Een prachtige uitstraling zorgde vandaag weer voor een 3e plek op dit toestel. Tot slot heeft Tessa haar wedstrijd goed afgesloten op het onderdeel 'sprong'. Ze heeft tweemaal de 'handstand-overslag' aan de jury getoond, waar ze een goede score voor ontving.

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Anouk Kok11,0512,359,4514,0546,90
Tessa Jans11,405,959,2011,5538,10
Babette Rondeel13,82511,8013,0513,0051,675
Xenna Miggelbrink13,97512,7013,0511,4551,125
Bloem Rombout14,0012,1011,6512,7550,50
Lente Brinkerhof14,0014,0512,8013,8054,65
Elvy Tanck14,0511,9512,4013,3051,70
Celine Gebbink13,97512,0011,5513,7051,225


Lily van Dijk en Sem Brockötter plaatsen zich voor districtsfinale! zaterdag 10 mei
Geplaatst op 18 mei 2014

Op zaterdag 10 mei werd de regiofinale gehouden voor de turnsters in de 4e divisie en niveau D1. Er waren vijf turnsters van Rap en Snel die zich wisten te plaatsen voor deze finale. Iedereen heeft goed geturnd, maar het deelnemersveld was zeer sterk! Toch wisten zowel Lily van Dijk als Sem Brockötter zich voor de districtsfinale te plaatsen. Dat is de hoogst haalbare finale in de 4e divisie.

Junior E (20 deelneemsters)
Iris Hoffman (17e), Romy Raaben (16e)

Iris en Romy zijn eerstejaars junioren en het was een heel mooie prestatie dat zij de regiofinale wisten te behalen. Er was vandaag een pittig deelnemersveld, ook de andere turnsters bleken niet voor niets de finale te hebben bereikt! Romy en Iris hebben allebei anderhalve punt laten liggen bij de balk, door het onjuist uitvoeren van een verbinding tussen de spagaatsprong en de sisonne en door een val. Op de overige onderdelen wisten beide dames stabiele oefeningen te turnen. Romy blonk vooral weer uit op de vloer. Haar vloeroefening is altijd sierlijk en strak uitgevoerd, zo ook tijdens deze wedstrijd. Iris wist vooral te knallen bij de sprong. Haar 'half in half uit' werd door de jury beloond met het hoogste cijfer van de wedstrijd. Draaien is een specialiteit van Iris, want ook op vloer liet zij een mooie salto met halve draai zien aan de jury. Beide dames hebben goed hun best gedaan, maar helaas waren de prestaties niet voldoende voor een finaleplek.

Jeugd F (16 deelneemsters)
Meike Kok (14e)

Meike vindt de balk altijd lastig, want je kunt snel van dit smalle toestel af vallen. Vandaag wist ze zichzelf te overtreffen, want na ieder uitgevoerd element wist zij op de balk te blijven staan, zelfs na de radslag en de pirouette. Dit was nog niet eerder gelukt dit seizoen, dus dit was al een heel mooie prestatie. Bij de sprong ging de eerste overslag iets minder goed, waardoor ze een lagere score dan normaal behaalde. Bij de vloer wist ze een prachtige spagaatsprong serie en een mooie arabier flickflack te turnen.

Pupil 2 D1 (17 deelneemsters)
Lily van Dijk (7e)

Lily wist vandaag een super goede wedstrijd te turnen, waarin zij zelfs een extra moeilijk element op de balk heeft geturnd, namelijk de radslag tot tenenstand. Helaas bleek de landing erg lastig, waardoor ze niet op de balk kon blijven staan. Verder wist ze een nagenoeg foutloze wedstrijd te turnen, met als uitschieter haar prachtig strak uitgevoerde vloeroefening. Op dit onderdeel behaalde Lilly zelfs een vierde plek! Bij sprong liet ze een overslag en een salto zien. Beide sprongen werden rijkelijk beloond door de jury. Ook bij de brug heeft ze het super goed gedaan, want ondanks haar angst voor de salto, wist ze dit spannende onderdeel toch als afsprong te tonen. Mede doordat ze zo veel lef heeft getoond wist ze een plek te behalen in de districtsfinale!

Pupil 1 D1 (24 deelneemsters)
Sem Brockötter (9e)

Sem wist zich als enige van haar groepsgenootjes uit Groenlo te plaatsen voor deze wedstrijd. Ze mocht haar oefening beginnen op vloer, een onderdeel dat ze zelf erg moeilijk vind. Sem heeft zich er goed doorheen weten te werken en een prima oefening laten zien. Ondanks dat ze een beetje uitgleed tijdens de aanloop voor de salto heeft ze bij sprong ook goed laten zien wat ze kan. Brug is het onderdeel waar Sem het meest stabiel in is en dat heeft ze vandaag weer laten zien. Een erg nette oefening met mooi gestrekte benen en krachtige zwaaien. Door enorme uitloop van de wedstrijd mocht Sem rond 20:30 uur eindelijk beginnen aan haar balkoefening, probeer dan nog maar eens relaxt en stevig op de balk te staan. Toch heeft Sem bewezen dat ze dit wel kan, op enkele wiebels na turnde ze een super oefening. Al met al heeft dit gezorgd voor een mooie 9e plaats in een erg sterk deelnemersveld en doorstroming naar de districtsfinale!

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Sem Brockötter13,95013,4012,7012,6552,700
Lily van Dijk12,37513,1511,0013,3549,875
Meike Kok8,70010,159,5511,0539,450
Iris Hoffman10,7510,109,1011,3541,325
Romy Raaben10,92510,409,0510,9041,275


Elvy Tank en Anouk Kok behalen een bronzen medaille! zaterdag 12 april
Geplaatst op 23 april 2014

Zaterdag 12 april vond de derde voorronde plaats voor de turnsters die uitkomen in de 5e divisie D2. Van de drie voorrondes tellen de beste twee resultaten voor plaatsing in de regiofinale. Voor Rap en Snel kwamen maar liefst 11 turnsters in actie. Babette, Elvy, Lente en Anouk wisten zich te plaatsen voor de regiofinale.

Instap D2 (31 deelnemers)
Babette Rondeel (9e), Bloem Rombout (11e), Xenna Miggelbrink (13e)

Babette en Bloem zijn de wedstrijd begonnen op de balk. Bloem heeft haar zenuwen goed in bedwang kunnen houden en de pasjes en elementen netjes uitgevoerd. Ze heeft op de brug een ontzettend nette oefening laten zien en een achtste plaats behaald op dit toestel. Ook op de vloer en de sprong heeft ze goede scores weten te behalen, met als eindresultaat een mooie 11e plaats. Babette had op de balk helaas een beetje pech vandaag, want er zijn wat punten blijven liggen doordat het element 'zweefstand' is vergeten en de koprol er helaas naast ging. Ze heeft dit in de rest van de wedstrijd goedgemaakt, door de drie andere toestellen zeer netjes uit te voeren. Ze heeft zich daarmee ook geplaatst voor de regiofinale. Xenna begon haar wedstrijd op het toestel brug. Met haar zelfverzekerde houding en goede uitvoering wist ze de jury te imponeren en een mooi cijfer binnen te slepen. Ondanks dat ze de opsprong een keer opnieuw moest doen verliep het toestel balk ook prima. Bij vloer leek ze haar concentratie een beetje te verliezen, een aantal onderdelen werd niet helemaal zuiver uitgevoerd. Gelukkig maakte ze door haar uitvoering van de koprol achterover haar trainster en de juryleden wel aan het lachen. Bij het laatste toestel sprong heeft ze iedereen verbaasd en 2 super mooie sprongen laten zien, goed voor een 2e plaats op dit toestel.

Pupil 1 D2 (20 deelnemers)
Elvy Tanck (3e), Lente Brinkerhof (5e), Celine Gebbink (10e), Indy Wolberink (13e)

Op dit niveau deden we met vier meiden mee en wat hebben ze het allemaal goed gedaan deze wedstrijd. Met trots hebben de trainsters gekeken naar de nette oefeningen die de meiden aan de jury toonden. Celine en Indy zijn begonnen op de vloer, en hebben hier mooie verbeteringen laten zien. Indy heeft daarnaast op brug weer laten zien waarom dit haar favoriete onderdeel is. Het was een super nette oefening waarvoor ze bijna 14 punten heeft gekregen. Celine heeft op de sprong laten zien een goede sprongkracht te hebben en netjes gespannen kan uitkomen na een handstandplatval.
Elvy en Lente waren enorm gewaagd aan elkaar en alle concurrenten. Beiden lieten bij de eerste drie toestellen, sprong, brug en balk erg mooie oefeningen laten zien. Elvy kon haar kracht en lengte goed benutten bij sprong en blonk hier uit. Lente turnde haar brugoefening met mooie lijnen in haar lichaam en straalde veel zelfverzekerdheid uit ondanks de zenuwen. Bij balk stegen de zenuwen tot enorme hoogte maar beide meiden stegen ook boven zichzelf uit. Dit beloofde wat, hun beste toestel moest nog komen. Een heel klein foutje van Lente zorgde ervoor dat ze net naast het podium eindigde, erg jammer. Elvy's oefening verliep prima met als resultaat dat ze het podium mocht betreden om de bronzen medaille op te halen! Elvy en Lente zijn hiermee ook beiden door naar de finale.

Junior F (20 deelnemers)
Iris Eulink (19e)

Iris had een sterke start van haar wedstrijd op het onderdeel sprong. Ze toonde tweemaal een goede handstandoverslag aan de jury. De brug bracht voor haar behoorlijk wat zenuwen met zich mee, vooral omdat ze hier de vorige wedstrijd punten liet liggen. Vandaag liet ze echter zien dat ze dit onderdeel wel degelijk beheerst, een keurige oefening. Op de balk had ze minder geluk, de losse rol, koprol zonder handen, ging niet goed en werd door de jury niet meegeteld. Daarnaast vond de jury de pirouette niet 360 graden gedraaid, waardoor ze helaas een puntenaftrek van 4,00 punten kreeg. Gelukkig heeft Iris haar wedstrijd goed af kunnen sluiten op de vloer met een derde plek. Ze liet daar zien gegroeid te zijn in haar acrobatische series.

Jeugd 1 D2 (11 deelnemers)
Anouk Kok (3e), Maxime Raben (9e)

De twee vriendinnetjes begonnen hun wedstrijd op vloer met een goede oefening. Beide turnden ze de nodige plusjes, waardoor de moeilijkheidswaarde van de oefening behoorlijk omhoog ging. In combinatie met een goede uitvoering, leverde dit Anouk zelfs een score boven de 14,00 punten op.
Op sprong is tweemaal de handstandoverslag aan de jury getoond. Helaas had Maxime een val bij haar 2e landing en die telt sinds dit seizoen mee in het gemiddelde. De brugoefening van Anouk zag er netjes uit, maar Maxime liet zien dat dit één van haar betere onderdelen is. Hoge zwaaien en een hoge salto als afsprong toonde zij de jury. Helaas had ze een val bij de landing van haar salto, maar scoorde toch nog 13,70 punten. Op de balk lieten zowel Maxime als Anouk een mooie oefening zien. Maxime wist op de balk te blijven staan en had alleen een val bij de salto afsprong. Anouk turnde echter foutloos en behaalde op dit toestel een 1e plek.

Senior E (12 deelnemers)
Tessa Jans (11e)

Tessa startte haar wedstrijd met tweemaal een handstandoverslag op de sprong en scoorde bijna 11,00 punten! Helaas had ze twee vallen tijdens de oefening op de brug. Opvallend is wel dat Tessa tijdens haar 1e seizoen als turnster van de selectie, één van de hoogste moeilijkheidswaarden wist te behalen op de brug. Ook de balk verliep moeizamer vandaag dan we van haar gewend zijn. Twee keer een val zorgde voor een behoorlijke puntenaftrek. Tijdens de inturntijd op het onderdeel vloer gaf Tessa al snel aan dat het wel goed zou komen, en dat kwam het ook. Alweer de beste op dit toestel na een prachtige oefening. Tessa staat nu 2e reserve voor de regiofinale.

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Babette. Rondeel13,40013,15011,75011,95050,250
Bloem Rombout13,50012,95011,60011,55049,600
Xenna Miggelbrink13,75013,40011,25010,70049,100
Elvy Tanck13,72513,00013,65013,70054,075
Lente. Brinkerhof13,57513,90013,35013,20054,025
Celine. Gebbink13,62513,35012,25013,60052,825
Indy Wolberink13,60013,90012,00012,75052,250
Iris Eulink10,85010,003,1511,7535,750
Anouk Kok10,52513,2012,6514,2051,075
Maxime. Raben9,87513,708,7013,5045,275
Tessa Jans10,9007,857,6011,9538,300


Bronzen medaille voor Maud Schuurmans van Rap en Snel! zaterdag 5 april
Geplaatst op 7 april 2014

Zaterdag 5 april was de derde voorronde voor de turnsters in de 4e divisie en voor niveau D1 en werd bekend wie er mocht doorstromen naar de finale. Alle turnsters moesten nog even hun beste beentje voor zetten in de strijd om een finaleplek. Sanne Wekking moest helaas tijdens haar wedstrijd stoppen, omdat ze door haar enkel was gegaan. Lily van Dijk heeft vandaag niet deelgenomen, maar wist zich op basis van haar prestaties tijdens de eerste twee voorrondes al te plaatsen voor de finale. Vandaag wisten ook Iris Hoffman en Sem Brockötter zich te plaatsen voor de finale. Daarnaast staan Meike Kok en Romy Raaben als eerste reserve voor de finale. Zij maken nog een grote kans om aan de finale te mogen deelnemen.

Pupil 1 D1 (23 deelneemsters)
Sem Brockötter (5e), Shaya Repija (12e), Jen Oude Luttikhuis (19e)

Sem, Shaya en Jen voelden de druk om goed te presteren voor eventuele doorstroming naar de finale. Bij het eerste toestel, vloer, bleek dat ze deze druk goed aan konden en ze lieten alle drie een mooie oefening zien. Vooral Sem zette dit voort in het toestel sprong. Haar salto is zelfs als beste beloond van alle deelneemsters. Bij brug stegen de zenuwen tot grote hoogte bij Shaya en Jen aangezien zij moeite hebben met het onderdeel 'ophurken'. Bij Jen is dit onderdeel helaas niet gelukt, Shaya heeft het daarentegen prima uitgevoerd. Het laatste toestel balk had veel te betekenen. Sem kon met een goede oefening nog hoog gaan eindigen en Jen moest haar val van de brug goed maken door een perfecte oefening te laten zien. Helaas viel Shaya van de balk met de koprol en Jen deed het erg moeilijke onderdeel 'radslag' waarna ze een wiebel had en niet meer op de balk kon blijven staan. Ondanks deze foutjes hebben ze een nette oefening laten zien. Sem's balkoefening was ng beter dan de oefeningen bij de andere toestellen waardoor ze de 5e plaats in totaal heeft behaald en een plek in de finale, ondanks een super sterk deelnemersveld een topwedstrijd voor haar!

Instap D1 (14 deelneemsters)
Maud Schuurmans (3e)

De altijd enthousiaste Maud begon haar wedstrijd prima op brug. De trainsters twijfelden of een onderdeel wel lang genoeg aan werd gehouden, maar aan het cijfer te zien twijfelde de jury hier helemaal niet en hebben haar oefening goed beloond. Bij balk begon Maud echt uit te blinken door een bijna foutloze oefening en ook deze werd erg goed beloond met een 2e plaats. Met een constant brede glimlach heeft Maud haar vloeroefening ook prima uitgevoerd. Bij het toestel sprong was volgens de jury Mauds salto de mooiste van allemaal. Klinkt als een super wedstrijd maar door het erg sterke deelnemersveld rekenden Maud en haar trainsters eigenlijk niet op een podiumplek. Tegen de verwachtingen in, maar dik verdiend, mocht Maud de bronzen medaille in ontvangst nemen! Zo konden een superblije turnster, haar trotse moeder en trainsters weer terugkeren naar Groenlo.

Junior E (23 deelneemsters)
Iris Hoffman (4e), Romy Raaben (12e), Isabelle Wellink (13e)

Isabelle wist vandaag een goede wedstrijd te draaien. Bij de balk wist ze al haar eisen te behalen en wist op dit onderdeel dan ook een mooi cijfer te behalen. Bij de sprong was goed te zien dat Isabelle de laatste weken flink heeft getraind op dit onderdeel, haar twee overslagen wist ze soepel uit te voeren.
Romy wist vandaag vooral op de vloer te stralen met haar prachtige oefening. Tijdens haar sierlijke oefening wist zij haar houding tot op haar vingers toe strak uit te voeren. Bij de brug wist Romy wederom een kip aan zowel de hoge als de lage ligger aan de jury te tonen. Bij de doorstroming naar de finale was het nog even flink spannend voor Romy. Romy bleek eerste reserve te zijn, dus wie weet komt er nog een finaleplek!
Iris heeft vandaag laten zien dat zij zeer soepele en snelle draaibewegingen kan maken. Zo heeft ze op de sprong een 'half in half uit' getoond en een streksalto halve draai op vloer. Daarnaast heeft Iris ook een dubbele pirouette aan de jury getoond. Op zowel vloer als sprong eindigde Iris in de top 3. Bij de einduitslag bleek helaas dat Iris net buiten het podium viel, maar ze wist wel een plek in de finale te bemachtigen!

Jeugd F (13 deelneemsters)
Meike Kok (10e)

Meike wist vandaag vooral op de vloer goed te presteren. Door het turnen van een strakke oefening wist ze op dit onderdeel een derde plaats te behalen. De radslag op de balk ging vandaag ook erg goed! Helaas wel een val bij de pirouette. Bij de brug wist Meike een strakke en snelle oefening te laten zien. Tijdens de einduitslag bleek Meike eerste reserve te staan voor de finale. Het wordt nog even spannend of er een finaleplek in zit voor Meike!

Jeugd 1, D1 (5 deelneemsters)
Lis klein Gebbinck (4e)

Lis opende de wedstrijd met een prachtige brugoefening. Ook bij de balk voerde Lis haar oefening zeer goed uit. Daarnaast is de radslag op balk wederom goed gelukt! Helaas vergat Lis bij de vloer n onderdeel en dat kost twee punten. Gelukkig wist Lis zichzelf snel te herpakken, waardoor ze toch nog een prima cijfer op de vloer wist te behalen. Bij de sprong liet Lis zien dat ze een enorme kracht heeft in haar benen. Op dit onderdeel behaalde zij zelfs de eerste plek!

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Maud Schuurmans13,02513,6013,0011,6051,225
Shaya Repija13,22512,5512,1512,5550,475
Sem Brockötter13,67513,0513,6512,9553,325
Jen oude Luttikhuis12,85011,2011,4512,0547,550
Lis klein Gebbinck11,12513,8011,1511,4547,525
Meike. Kok10,55011,209,6011,3042,650
Isabelle. Wellink11,0259,7510,3010,9542,025
Iris Hoffman11,95010,4510,3012,3045,000
Romy Raaben10,65010,1010,0012,0042,750


Sofie Reusen turnt halve NK in Rotterdam! zaterdag 5 april
Geplaatst op 6 april 2014

Zaterdag 5 april vond de halve finale plaats voor het NK turnen 3e divisie. De beste turnsters van deze wedstrijd plaatsen zich voor het NK op de vierkamp of de toestelfinales per toestel. Sofie had zich de afgelopen twee jaren in de leeftijdscategorie 'junior' al weten te plaatsen voor deze landelijke wedstrijden. Dit seizoen heeft ze de bijzondere prestatie neergezet door dit als eerste turnster ooit van Rap en Snel ook te doen in de categorie 'senior'.

Sofie begon haar wedstrijd op het onderdeel vloer, ze liet een nette oefening zien met hoge streksalto's en zelfs draaien daarin. Daarnaast is Sofie ontzettend lenig en liet ook zeer moeilijke gymnastische sprongen met verre beenspreiding zien. In combinatie met haar eigen gemaakte choreografie een mooie oefening om naar te kijken. Op het volgende toestel de 'sprong' wist Sofie uit te blinken. Twee goed uitgevoerde sprongen, de 'half in heel uit', met een erg hoge moeilijkheidswaarde wist zij aan de jury te tonen. Dit leverde haar een score op van 11,875 en een zesde plek op dit toestel! Op de brug had Sofie haar geluk niet mee vandaag. Ze kwam niet goed uit voor de inzet van het element 'losom', waardoor deze erg laag werd uitgevoerd. Helaas besloot de jury dit element niet te erkennen en dit betekende een aftrek van 4,00 punten. Tot slot heeft Sofie op de balk een bijna foutloze oefening een de jury getoond. Mooie gymnastische sprongen, afgewisseld met acrobatiek en haar choreografie, zorgden voor een goede oefening als afsluiting van deze dag. Ze is in een sterk deelnemersveld op een 22e plek geëindigd.


Districtsfinale 3e divisie, zaterdag 22 maart
Geplaatst op 27 maart 2014

Op zaterdag 22 maart was de districtsfinale voor de turnsters van Rap en Snel uit de 3e divisie. Sofie Reusen was de enige turnster die zich voor deze wedstrijd wist te plaatsen. De districtsfinale had geen effect op de doorstroom, want Sofie was al zeker van een plek op het halve NK te Rotterdam op 5 april. Helaas ging de wedstrijd vandaag niet zoals Sofie had gehoopt. Een slechte generale betekent veelal een goede wedstrijd, dus op naar het halve NK!

Senior C (23 deelneemsters)
Sofie Reusen (22e plaats)

Sofie opende de wedstrijd met een prachtige sprong over de pegasus, namelijk de half in, heel uit. Een sprong met een enorme moeilijkheidswaarde en dat werd gewaardeerd. Op dit onderdeel werd Sofie zelfs vierde. Bij de brug kon de goede start helaas niet worden voortgezet. Bij het onderdeel 'losom' mogen de heupen niet in contact komen met de brugligger. Helaas gebeurde dit bij Sofie wel en dat kostte haar direct vier punten! Bij de balk stond Sofie een beetje wiebelig en werden ook een aantal eisen niet gehaald. Bij de vloer heeft Sofie weer geknald met een mooie streksalto voorwaarts en sierlijke sprongen.

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Sofie Reusen11,1254,858,8010,0534,825


Bronzen medaille voor Lente Brinkerhof van Rap en Snel! zaterdag 15 maart
Geplaatst op 17 maart 2014

Op zaterdag 15 maart vond de tweede voorronde voor de turnsters van Rap en Snel uit de 5e divisie plaats. Alle turnsters hebben afgelopen periode hard gewerkt om nieuwe onderdelen op de wedstrijd te kunnen laten zien. Bij Lente Brinkerhof werd het harde trainen zelfs beloond met een bronzen medaille!

Instap D2 (31 deelneemsters)
Babette Rondeel (9e), Xenna Miggelbrink (10e), Bloem Rombout (18e)

Babette en Bloem begonnen bij het onderdeel brug. Bloem is de wedstrijd direct heel netjes begonnen en heeft hier zelfs meer dan 13 punten voor gekregen! Bij de balk is ze er bij de koprol op gebleven, maar door de spanning voor dit onderdeel was ze helaas een paar elementen vergeten. Op de vloer en sprong heeft ze echter bewezen een goede sprongkracht te hebben. Babette kan goed presteren onder druk, want alle onderdelen gingen goed. Vooral op de vloer en op de balk heeft ze ook deze wedstrijd weer laten zien een mooie houding te bezitten. Xenna is begonnen met een goede sprong, maar bij het volgende toestel, de brug, heeft ze pas echt laten zien wat ze kon. Een ontzettend nette brug werd beloond met een hoog cijfer. Bij vloer en balk heeft ze helaas wat puntjes laten liggen. Xenna was ontzettend blij met haar 11e plaats, ze is namelijk een mooi aantal plaatsen gestegen in het klassement. Goed gedaan meiden.

Pupil 1 D2 (20 deelneemsters)
Lente Brinkerhof (3e), Indy Wolberink (12e), Celine Gebbink (14e), Elvy Tanck (17e)

Elvy en Lente zijn zaterdag de wedstrijd begonnen op de vloer, dit is voor beide turnsters een favoriet onderdeel. Met uitzondering van het vergeten van de koprol achterover door Elvy, zijn ze beiden de wedstrijd goed begonnen. Ook sprong en brug kostten voor beide meiden niet heel veel moeite, ze behaalden hier mooie cijfers. Op de balk kon Elvy haar wiebels niet helemaal in bedwang houden en viel helaas twee keer. Lente kon ondanks de vele zenuwen op de balk blijven staan. Doordat ook dit onderdeel voor Lente goed afgerond werd, steeg de spanning voor de prijsuitreiking. Uiteindelijk mocht Lente de bronzen medaille meenemen, een super prestatie!
Celine en Indy mochten beginnen op de balk. Helaas viel Indy er aan het begin van de oefening twee keer af, maar ze liet wel zien de koprol uit te kunnen voeren. Op de brug, vloer én sprong liet ze vervolgens drie heel nette oefeningen zien. Op de sprong was ze zelfs de beste van de wedstrijd. Een goede prestatie, want Indy is een langere tijd geblesseerd geweest en dit was haar eerste wedstrijd van dit seizoen. Celine heeft vandaag een ontzettend goede vloeroefening laten zien. Een dergelijk hoge score heeft ze nog niet eerder behaald op dit onderdeel. Een mooie opsteker voor de rest van de wedstrijd. Helaas viel ze direct bij de opsprong van de balk, maar heeft daarna alsnog een hele stabiele oefening geturnd. Alleen met de koprol kon ze haar evenwicht niet behouden, dit was erg jammer want dit element is met het inturnen alle keren gelukt.

Jeugd 1 D2 (12 deelneemsters)
Anouk Kok (6e), Maxime Raben (10e)

Anouk had de vorige wedstrijd een bronzen medaille behaald en wilde vandaag graag weer goed presteren. Ze begon op de balk waar ze, ondanks een paar wiebels door de zenuwen, toch op de smalle balk kon blijven staan. Ook haar vloeroefening wist ze zeer netjes te turnen. Bij de sprong een kleine hapering tijdens haar tweede overslag, maar dit wist ze goed op te lossen. Helaas geen medaille vandaag, maar ze wist wel weer een stabiele wedstrijd te turnen.
Voor Maxime verliep de wedstrijd vandaag niet zoals gehoopt, een val van de balk en bij de brug kostte een aantal punten. Ze wist zich wel goed te herpakken en liet aan de jury twee mooie overslagen over de kast zien en ook heeft ze op vloer laten zien dat zij de 'arabier flickflack' al beheerst. Maxime was één van de weinigen op dit niveau die dit lastige onderdeel al goed beheerst en dat is al een prestatie op zich!

Junior F (20 deelneemsters)
Iris Eulink (13e)

Op de brug hebben de zenuwen bij Iris helaas twee keer tot een val geleid, en dus twee punten aftrek. Gelukkig wist Iris de draad weer op te pakken en heeft ze op de overige toestellen goed getoond wat ze in huis heeft! Iris wist vandaag op de balk te blijven staan en dat leverde haar direct een derde plek op bij dit toestel! Ook op de vloer ging het vandaag super goed! Met een heel hoge salto en een super strakke landing wist Iris de wedstrijd goed af te sluiten!

Senior D (12 deelneemsters)
Tessa Jans (4e)

De brug had Tessa nog nooit eerder op een wedstrijd geturnd, maar vandaag liet ze zien dat ze in de korte periode dat zij op turnen zit de onderdelen goed heeft aangeleerd. Tessa was zelfs één van de weinige turnsters die een kip aan de hoge én aan de lage ligger liet zien. Alle onderdelen op de brug zijn gelukt! Een mooie prestatie, nu nog flink oefenen om tijdens de derde voorronde alle onderdelen achter elkaar door te kunnen turnen, om ng meer punten te behalen. Tessa liet weer eens een prachtige vloeroefening zien. Op dit onderdeel behaalde zij wederom een 1e plek. Op de eindscore van vandaag mag Tessa zeer trots zijn, ze wist een vierde plaats te behalen!

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Babette Rondeel13,30011,65012,60013,00050,550
Xenna Miggelbrink12,95013,45011,70011,80049,900
Bloem Rombout12,97513,2508,80012,10047,125
Lente Brinkerhof13,67513,80012,55013,70053,725
Indy Wolberink13,70013,45010,55012,85050,550
Celine Gebbink13,47512,40010,50013,70050,075
Elvy Tanck13,47512,65010,45011,40047,975
Anouk Kok10,75013,50012,25011,75048,250
Maxime Raben10,750112,50010,80011,35045,400
Iris Eulink9,9758,30011,20010,70040,175
Tessa Jans10,9509,2009,55011,50041,200


Zilveren medailles voor Romy Raaben en Lily van Dijk van Rap en Snel! zaterdag 15 februari
Geplaatst op 23 februari 2014

Zaterdag 15 februari was de tweede voorronde voor niveau D1 en turnsters in de 4e divisie. Er waren tien turnsters van Rap en Snel die eindelijk weer eens hun oefeningen aan de jury mochten tonen. Het harde oefenen heeft zijn vruchten afgeworpen, want Rap en Snel wist twee medailles binnen te slepen! Daarnaast hebben ook de andere turnsters mooie prestaties neergezet. Sanne Wekking kon vanwege een blessure helaas niet deelnemen.

Pupil 1, D1 (25 deelneemsters)
Sem Brockötter (9e), Jen oude Luttikhuis (11e), Shaya Repija (18e)

Al vroeg in de ochtend stonden Sem Brockötter, Shaya Repija en Jen Oude Luttikhuis klaar om naar Winterswijk te vertrekken. Ze zijn na de vorige wedstrijd druk bezig geweest met het verfijnen van de oefening om deze aan de jury te kunnen tonen. Deze wedstrijd zijn ze begonnen op het onderdeel balk. Jen en Sem hebben voor het eerst het onderdeel 'radslag' laten zien aan de jury. Jen leek in eerste instantie op de balk te blijven staan, maar helaas raakte ze toch haar evenwicht kwijt. Ook Sem viel er af, maar het is al een hele overwinning om dit onderdeel te laten zien. Shaya had vandaag helaas geen goede dag op de balk en viel er twee maal vanaf. Wel heeft ze laten zien de pasjes goed te beheersen.
In het turnen is het steeds belangrijker geworden dat je laat zien dat je niet alleen de elementen beheerst, maar dat je ook een mooie houding en uitstraling bezit. Tijdens de vloeroefening hebben alle drie de dames dit laten zien. De cijfers vielen nog een beetje tegen omdat er hier en daar wat elementen niet correct zijn uitgevoerd of zelfs zijn vergeten.
De meiden hebben alle drie laten zien de salto en de handstandoverslag te beheersen. Voor de volgende wedstrijd gaan we oefenen om nog wat meer dynamiek in de sprong te laten zien en hierdoor nog wat punten winst te maken.
De wedstrijd is afgesloten op de brug, Shaya en Jen waren een beetje zenuwachtig voor het onderdeel ophurken maar deze is bij beiden gelukt. Sem heeft ook deze wedstrijd weer laten zien dat ze een bijna perfecte brugoefening beheerst. We gaan de komende weken hard trainen voor de laatste wedstrijd. Als deze wedstrijd goed gaat, dan maken alle drie de meiden kans om door te kunnen stromen naar de halve finale.

Instap, D1 (14 deelneemsters)
Maud Schuurmans (12e)

Maud mocht beginnen op het onderdeel sprong, zij moest hier een salto en een handstand tot ruglig laten zien. De salto ging ontzettend hoog en bij de handstand tot ruglig was ze mooi gespannen. Op dit onderdeel heeft ze dan ook een vijfde plek behaald. Ze is ook druk geweest met het oefenen van de uitstraling en een mooie houding op de vloer, dit heeft ze vandaag duidelijk laten zien. Op de brug heeft ze vandaag een nieuwe afsprong getoond. Dit hield in dat ze een koprol af doet met rechte benen en vervolgens drie seconden in een rechte hoek blijft hangen. Dit ging perfect en hier heeft ze een paar mooie punten mee verdiend. Tot slot was het tijd voor de balk. Maud was erg zenuwachtig voor de koprol tot spreidzit, maar het is haar gelukt om op de balk te blijven. De wedstrijd ging vandaag goed, maar door wat tegenvallende punten van de jury viel helaas de eindplek tegen.

Junior E (26 deelneemsters)
Romy Raaben (2e), Iris Hoffman (4e), Isabelle Wellink (20e)

Isabelle wist bij de sprong al haar angsten opzij te zetten door twee maal een overslag aan de jury te tonen, terwijl zij dit tijdens het inturnen nog niet durfde. Helaas was het geluk bij de balk op, twee keer een val en een eis niet behaald, dat kost punten. Bij de brug heeft ze voor het eerst een kip op de lage ligger laten zien, na vele uren trainen is dit onderdeel voor het eerst gelukt! Super goed gedaan!
Iris wist op de sprong twee maal een half in half uit te turnen. Deze oefening leverde haar de beste cijfers van de wedstrijd bij de sprong op. Helaas bij de balk ook minder geluk voor haar, een val bij de radslag. Erg jammer, want anders had ze het podium kunnen betreden.
Romy wist vooral op de balk in positieve zin op te vallen. Door het turnen van een sierlijk uitgevoerde oefening, met een zeer hoge spagaatsprong-sisonne serie, wist zij op dit onderdeel een tweede plek te behalen. Ook op de andere onderdelen wist ze zeer stabiel te turnen, waardoor ze een zilveren medaille in ontvangst mocht nemen op het ereschavot! Een hele mooie prestatie, gefeliciteerd Romy!

Jeugd F (15 deelneemsters)
Meike Kok (4e)

Meike staat bekend als een stabiele turnster, met als kwaliteit haar goede vormspanning. Ook deze wedstrijd werd dit weer zichtbaar. Ze startte op de sprong met een krachtige overslag. Ook de vloer ging vandaag erg goed! De salto voorover lukte tijdens het inturnen niet, dus er werd gekozen voor een achterwaartse salto. Het was de eerste keer dat ze deze serie in een wedstrijd turnde, maar ze deed dit erg netjes. Het leverde haar een derde plaats op bij dit toestel. Bij de balk helaas een val, maar toch eindigde ze op een prachtige vierde plaats.

Pupil 2, D1 (15 deelneemsters)
Lily van Dijk (2e)

Lily opende de wedstrijd op de balk, dit onderdeel is haar favoriet en vandaag liet ze zelfs een radslag-streksprong zien. Het cijfer dat ze neerzette werd door geen enkele andere turnster benaderd. Op de vloer liet ze de 'tiktak' zien, een moeilijk element dat veel lenigheid vereist. Helaas een kleine technische fout in de stutrol. Lily deed vandaag ook mee aan de acrowedstrijd, dus moest helaas voor de prijsuitreiking vertrekken. De trotse trainster mocht op het erepodium plaatsnemen om de zilveren medaille van Lily in ontvangst te nemen. Bij de acrowedstrijd behaalde Lily ook een medaille, hier kon ze zelf het podium op om deze in ontvangst te nemen. Wat een fantastische dag voor haar!

Jeugd 1, D1 (4 deelneemsters)
Lis klein Gebbinck (4e)

Lis begon de wedstrijd met twee mooie overslagen over de pegasus. Vooral de brug ging vandaag erg goed en dit leverde haar een eerste plek op bij dit toestel. Ook de balk verliep voor Lis zeer goed! Voor het eerst is de radslag gelukt en dat is een hele mooie prestatie! Bij de vloer ging het ook super goed, maar helaas vergat Lis één onderdeel uit te voeren. Erg jammer, want de flikflak en het bruggetje heeft Lis heel netjes geturnd!

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Maud Schuurmans12,97513,20011,50011,75049,375
Shaya Repija12,87512,8009,45011,15046,275
Sem Brockötter12,25013,15010,45012,85048,700
Jen oude Luttikhuis12,90012,30010,40012,20047,800
Lis klein Gebbinck10,45013,40012,05010,75046,650
Lily van Dijk12,40013,30013,50012,65051,850
Meike Kok10,67510,95010,45010,75042,825
Isabelle Wellink10,55010,3508,90010,35040,150
Iris Hoffman11,35010,9509,70011,25043,250
Romy Raaben10,87510,95010,75011,45044,025

Bekijk de foto's


Turnsters Rap en Snel turnen in regiofinale 3e divisie, zaterdag 8 februari
Geplaatst op 9 februari 2014

Zaterdag 8 februari vond de regiofinale plaats voor de turnsters die uitkomen in de derde divisie. De beste turnsters uit de regio Gelderland hadden zich hiervoor geplaatst. Via deze wedstrijd waren plaatsen te verdienen voor de districtsfinale (Gelderland-Overijssel-Flevoland) en tevens plekken voor de landelijke voorrondes van het NK 3e divisie. Een wedstrijd waar dus veel op het spel stond. Lisa Schukkink, Rieke Huirne, Kim Nijhof en Sofie Reusen hadden zich namens Rap en Snel geplaatst voor deze wedstrijd. Kim was helaas geblesseerd en heeft uiteindelijk niet deelgenomen.

Jeugd E (28 deelneemsters)
Lisa Schukkink (27e plaats)

De regiofinale voor Lisa begon op de balk. Als allereerste turnster van de wedstrijd moest ze ook nog eens beginnen op een toestel dat haar toch iets minder ligt. Helaas was ze te zenuwachtig en verliep haar oefening geheel anders dan ze op de trainingen kan laten zien. Op vloer en sprong liet Lisa keurige oefeningen zien. Veel kracht straalde ze uit tijdens haar vloeroefening en de landingen waren perfect. Op de brug turnde Lisa ook een nette oefening. Met een 7e plek op dit toestel, liet Lisa nog wel even zien thuis te horen in dit niveau.

Junior D (20 deelneemsters)
Rieke Huirne (17e plaats)

Ook Rieke kwam behoorlijk zenuwachtig uit de kleedkamer. Voorafgaand aan de wedstrijd kreeg haar trainster meerdere malen de vraag: "Wat nou als ik...". Gelukkig al op haar eerste toestel, de vloer, bleek ze haar zenuwen onder controle te hebben. Een keurige vloeroefening met hele hoge acrobatiek (12e plek). Ook de sprong verliep prima (5e plek) en alweer een score boven de elf punten Rieke! De brug ligt haar wel en ook vandaag een prima oefening (7e plek). De balkoefening van Rieke verliep prima totdat het element 'bruggetje achterover' kwam. Rieke ging scheef naar achteren en kon geen voet meer op de balk plaatsen. Bij elkaar goed voor meer dan 2 punten aftrek van het cijfer. Héél erg balen dus voor trainster en vooral turnster. Want "Wat nou als ik, ja dán...!".

Senior C (24 deelneemsters)
Sofie Reusen (12e plaats)

Op de laatste wedstrijd van de dag was Sofie Reusen aan zet. Op het toestel sprong heeft ze tweemaal een goede 'half in-half uit' aan de jury getoond. Op de brug verliep haar oefening vandaag goed. De losom en salto halve draai afsprong werden erg hoog geturnd. Met een tussenstop in haar oefening, mag ze zeer tevreden zijn met een 10.50 score. De balk is een beter toestel van Sofie en dat bleek ook vandaag (8e plek). Praktisch foutloos en zeer stabiel toonde ze haar oefening. Nu verder trainen zodat het 'bruggetje achterover' écht lukt en ook de moeilijkheidswaarde nog verder omhoog kan. Tot slot op de vloer straalde Sofie met haar mooie vloeroefening. Deze punten had ze nog net even nodig om zich te plaatsen voor de districtsfinale! Daarnaast staat Sofie 1e reserve voor de landelijke wedstrijden, dus misschien toch nog voor het 3e jaar op rij landelijk turnen Sofie!

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Lisa Schukkink10,6311,057,4511,1540,28
Rieke Huirne11,4310,108,0011,0040,53
Sofie Reusen10,8310,5010,2510,9542,53


Turnsters Rap en Snel plaatsen zich voor regiofinale 3e divisie, zaterdag 25 januari
Geplaatst op 27 januari 2014

Zaterdag 25 januari vond de derde en laatste voorronde plaats voor de turnsters van Rap en Snel die uitkomen in de derde divisie. Van de drie voorrondes tellen de twee beste eindresultaten mee voor plaatsing naar de regiofinale. Lisa Schukkink en Sofie Reusen hebben zich geplaatst voor deze regiofinale die zal plaatsvinden op 8 februari in de Sazahal te Doetinchem.

Jeugd E (31 deelneemsters)
Lisa Schukkink (16e plaats)

Voor Lisa was het een spannende wedstrijd, want ze wist dat de beste 20 turnsters door mochten naar de finale. Met in het achterhoofd van Lisa een eerder behaalde 17e en 22e plek, wist ze maar al te goed dat ze nog één keer moest knallen! Op de toestellen sprong, vloer en brug liet Lisa erg goede oefeningen zien met veel krachtige elementen. Op de balk had ze helaas één val na de radslag. Ook de gymnastische sprongen gingen niet perfect vandaag, maar ze wist zich knap staande te houden.

Junior D (16 deelneemsters)
Rieke Huirne (10e plaats), Karlijn Krabbenborg (13e plaats)

Deze turnsters begonnen hun wedstrijd met een uitstekende vloeroefening. Mooie presentaties en hoge salto's kenmerkten deze turnsters. Op de sprong lieten ze beide tweemaal een goede 'half in half uit' zien. Karlijn had alleen drie aanlopen nodig voor twee sprongen, waardoor een heel punt in mindering wordt gebracht van het eindcijfer. De brug is Rieke's specialiteit en dat ze liet ze vandaag maar weer eens zien. Een hoge moeilijkheidswaarde met krachtige zwaaien zorgde voor een hoge score. Karlijn turnde ook een nette oefening en wist zich alweer te verbeteren t.o.v. de vorige wedstrijd. Tot slot op de balk sloegen de zenuwen toch nog een beetje toe. Naast de mooie choreografie en gymnastische elementen, viel Rieke één keer van de balk en Karlijn helaas twee keer van de balk. Kim Nijhof moest zich helaas afmelden vanwege een polsblessure. Deze turnsters zijn niet geplaatst voor de regiofinale. Rieke staat nog wel als eerste reserve genoteerd.

Senior C (11 deelneemsters)
Sofie Reusen (7e plaats)

De wedstrijd werd door Sofie gestart op balk met een nette oefening zonder vallen. De moeilijkheidswaarde werd helaas behoorlijk afgewaardeerd. De spagaatsprong met halve draai was niet voldoende gedraaid en tussen de acrobatische serie: radslag-radslag zat een kleine aarzeling. De toestellen sprong en vloer zijn doorgaans de beste onderdelen van Sofie en dat bleek ook weer vandaag. De 5e score op sprong en de 3e score op vloer. De brug daarentegen zorgt altijd voor extra zenuwen. Gelukkig een stabiele oefening zonder grote fouten en dus een plek in de regionale Sofie!
Denise Ueffing moest na de warming-up besluiten toch nog niet deel te nemen aan deze wedstrijd. Haar rugblessure bleek toch nog niet voldoende hersteld te zijn.

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Lisa Schukkink10,6011,309,9511,1042,95
Rieke. Huirne10,7510,5010,0010,4041,65
Karlijn Krabbenborg10,409,859,3010,3039,85
Sofie. Reusen10,959,809,6011,9542,30


Bronzen medaille voor Anouk Kok van Rap en Snel! zaterdag 11 januari
Geplaatst op 19 januari 2014

Op zaterdag 11 januari was de eerste plaatsingswedstrijd voor de turnsters van Rap en Snel uit de 5e divisie. Na een intensieve trainingsperiode mochten de turnsters eindelijk hun oefeningen tonen op de wedstrijd. Over het algemeen hebben de turnsters van Rap en Snel mooie prestaties weten te behalen, met als hoogtepunt een bronzen medaille voor Anouk Kok!

Instap D2 (30 deelneemsters)
Babette Rondeel (5e plaats), Bloem Rombout (13e plaats), Xenna Miggelbrink (19e plaats)

Babette heeft laten zien dat ze klaar is voor de wedstrijden. Op enkele foutjes na heeft ze op alle toestellen laten zien dat ze de oefeningen goed beheerst. Vooral haar mooie houding heeft haar goede cijfers bezorgd. Een 5e plaats voor de eerste wedstrijd van het seizoen is top en belooft wat voor de volgende wedstrijden!

Bloem heeft vooral op de brug een goede oefening geturnd, er zijn zelfs maar 4 meiden die op dit toestel boven haar zijn geëindigd. Ook bij sprong en vloer heeft ze een prima oefening laten zien. Helaas is ze bij de balk een aantal onderdelen vergeten uit te voeren wat haar veel punten heeft gekost.

Xenna heeft bij het eerste toestel, sprong, laten zien dat ze handstandoverslag tot ruglig goed beheerst. Helaas vergat ze zich door haar enthousiasme vooraf uit te strekken aan de jury. Een klein foutje, maar was ze dit niet vergeten dan had ze zelfs een 3e plaats op dit toestel behaald. Bij de andere toestellen leek ze soms haar concentratie te verliezen maar desondanks heeft ze toch bij elke oefening laten zien dat ze de onderdelen en de choreografie goed kent en beheerst.

Pupil 1, D2 (18 deelneemsters)
Lente Brinkerhof (4e plaats), Elvy Tanck (7e plaats), Celine Gebbink (11e plaats)

De meiden begonnen hun wedstrijd bij het toestel brug. Lente is een van de favorieten op dit toestel en liet een prachtige oefening zien. Uiteindelijk zijn er maar 2 meiden boven haar geëindigd wat betekent dat Lente een mooie 3e plaats op dit toestel heeft behaald. Bij vloer deed ze er nog een schepje bovenop wat resulteerde in een 2e plaats! Ze is geëindigd op een supergoede 4e plaats, jammer genoeg net naast het podium.

Elvy heeft vooral bij het toestel vloer een topprestatie neergezet. Geen enkele deelneemster heeft namelijk een hogere score dan Elvy behaald bij dit toestel! Helaas heeft ze bij de balk erg veel pech gehad bij haar opsprong, die bij de derde poging pas lukte. Bij die derde poging heeft ze in ieder geval alsnog wel laten zien dat ze het onderdeel goed beheerst.

Celine heeft een goede wedstrijd geturnd, vooral op sprong en brug. Helaas is haar brugoefening afgewaardeerd omdat ze volgens de jury 2 elementen niet heeft geturnd. In tegenstelling tot brug, is haar sprong wel goed gewaardeerd, er hebben maar 4 meiden een hoger cijfer behaald. Ondanks dat ze bij balk de verkeerde richting op ging heeft ze op de andere toestellen ook prima oefeningen laten zien.

Jeugd 1, D2 (12deelneemsters)
Anouk Kok (3e plaats), Maxime Raben (7e plaats)

Anouk heeft vandaag een supergoede wedstrijd gedraaid, met als hoogtepunten een strak uitgevoerde brugoefening en een nette vloeroefening. Op de balk en sprong heeft Anouk laten zien dat zij veel lef heeft en dat werd beloond! Anouk mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen op het erepodium.

Ook Maxime heeft een goede wedstrijd geturnd. Helaas een foutje op de brug en een val van balk, maar dat heeft zij vooral bij de vloer ruimschoots goedgemaakt. Op dit onderdeel was Maxime de beste van de wedstrijd! Met een nette arabier flickflack en een radslag op één arm wist zij een hoog cijfer te behalen.

Junior F (20 deelneemsters)
Iris Eulink (16e plaats)

Iris opende de wedstrijd met een behoorlijke dosis zenuwen, die haar op de balk helaas tegenwerkte om op de balk te blijven staan. Bij de overige toestellen wist Iris de knop goed om te zetten en heeft ze nette oefeningen geturnd. Iris wist tijdens haar wedstrijd voor het eerst een 'kip' op de brug te turnen. Om dit onderdeel te beheersen heeft Iris hard getraind en het is dan ook super goed dat de kip vandaag is gelukt!

Senior D (12 deelneemsters)
Tessa Jans (12e plaats)

Voor Tessa was dit een bijzondere wedstrijd, want het was haar eerste individuele turnwedstrijd. Zestien jaar is een uitzonderlijke leeftijd om te starten met turnen. Tessa heeft veel bijgeleerd in een korte periode en op de wedstrijd was dit te zien! Op vloer en balk behaalde Tessa de 1e plek! De sprong vindt Tessa een spannend onderdeel, maar ze wist twee overslagen te laten zien. Tessa heeft nog niet deelgenomen aan de brug, omdat nog niet alle onderdelen onder controle zijn. Het wordt een mooie uitdaging om de volgende wedstrijd ook een cijfer op de brug te kunnen neerzetten, maar ze kan nu al trots zijn op deze mooie prestatie!

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Anouk Kok10,57513,5010,1513,4047,725
Maxime Raben10,42512,709,4513,9046,475
Iris Eulink10,15010,606,8510,8538,450
Tessa Jans10,300-10,4511,6532,400
Babette Rondeel13,07512,1012,5512,6050,325
Bloem Rombout13,17512,9510,4011,8048,325
Xenna Miggelbrink13,27511,4511,8510,2546,825
Lente Brinkerhof13,30013,1512,0512,7051,200
Elvy Tanck13,10012,9510,2513,4549,750
Celine. Gebbink13,35012,1510,2512,2548,000


Tweede voorronde voor derde divisie turnsters, zaterdag 14 december
Geplaatst op 18 december 2013

Op zaterdag 14 december was de tweede plaatsingswedstrijd voor de turnsters van Rap en Snel uit de 3e divisie. In alle niveaus was er sprake van een pittige wedstrijd, met veel goede tegenstandsters. De turnsters van Rap en Snel wisten de gewenste resultaten helaas niet te behalen, doordat bepaalde onderdelen niet volledig volgens de voorschriften werden uitgevoerd. Alle turnsters weten nu welke onderdelen nog aandacht verdienen voor de derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd op 25 januari. Dan horen de turnsters wie er een finaleplek heeft bemachtigd.

Jeugd E (30 deelneemsters)
Lisa Schukkink (22e plaats)

De vloer was vandaag het beste toestel voor Lisa. Ze heeft een hoge salto voorwaarts en achterwaarts aan de jury getoond. Op de balk helaas één val, maar de radslag is eindelijk wel goed gelukt! De tweede sprong over de pegasus mislukte en dat heeft meteen grote consequenties voor de score. Lisa gaat flink trainen voor de spagaatsprongen en hoopt dat dit element de volgende wedstrijd op de vloer en de balk wel geteld gaan worden.

Junior D (16 deelneemsters)
Rieke Huirne (10e plaats), Kim Nijhof (11e plaats), Karlijn Krabbenborg (14e plaats)

De turnsters begonnen bij de balk en hebben daar allen een aantal punten laten liggen door een onjuiste uitvoering van de spagaatsprongserie en door één of meerdere vallen. Kim heeft ondanks haar polsblessure een prachtige vloeroefening geturnd en behaalde op dit toestel zelfs een 2e plek. De brugoefening verliep vandaag helaas minder soepel. Rieke liet op brug een oefening zien met mooi hoge zwaaien en een altijd lastige losom. De 'half in half uit' op sprong heeft Rieke deze wedstrijd zeer strak uitgevoerd. Karlijn had vandaag een pechdag bij de balk, zij wist na drie onderdelen niet op de 10 centimeter brede balk te blijven staan. Daarentegen verliep de brugoefening een stuk beter dan de vorige wedstrijd en ook liet zij een strakke vloeroefening zien.

Senior C (13 deelneemsters)
Sofie Reusen (12e plaats)

Na een lange periode van keihard trainen voor het bruggetje op balk, is dit element eindelijk gelukt! Helaas werden een aantal eisen waaraan de oefening moet voldoen niet behaald, waardoor Sofie toch een relatief laag cijfer heeft gehaald op dit toestel. Bij de brug heeft Sofie al haar krachten gegeven en de losom kon zij daardoor juist uitvoeren.
Denise Ueffing turnt normaliter ook in dit niveau, maar wegens een blessure aan haar rug kon zij helaas niet deelnemen aan de wedstrijd.

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Lisa Schukkink10,2010,009,3011,3540,35
Rieke Huirne11,0010,409,3010,2540,95
Kim Nijhof10,708,2510,0011,9040,85
Karlijn Krabbenborg10,859,757,3010,6038,50
Sofie. Reusen11,1510,108,1510,4539,85


Lily van Dijk en Lis Klein Gebbink vallen in de prijzen! zaterdag 30 november
Geplaatst op 1 december 2013

Zaterdag 30 november stond voor de turnsters uit de 4e divisie en D1 van Rap en Snel de eerste voorronde op het programma. Er worden drie voorrondes geturnd, waarvan de twee beste eindresultaten meetellen voor plaatsing naar de regio- en districtfinales.

In de vroege ochtend vertrokken de drie razend enthousiaste meiden, Shaya Repija, Sem Brockötter en Jen Oude Luttikhuis naar Doetinchem. Deze turnsters komen uit in 'Pupil 1 D1', waarin 25 meiden deel hebben genomen. Shaya, Sem en Jen mochten beginnen bij het toestel brug. Voor Shaya en Jen was de 'ophurken' erg spannend, hier hebben ze de afgelopen weken erg hard op getraind. Dit was te zien in het resultaat, alle 3 hebben een zeer nette brugoefening laten zien. Jen beet daarna de spits af op de balk en viel, ondanks een erg goed uitgevoerde choreografie, helaas twee keer van de balk. Shaya steeg daarentegen boven zichzelf uit en behaalde zelfs een 3e plek op dit toestel. Ook Sem wist de oefening beheerst en zonder vallen uit te voeren. Na de balk is de vloer met de oefening op muziek aan de beurt. De meiden hebben hard geoefend op houding en uitstraling. Dit was erg goed te zien, ze stonden op de vloer als echte turnsters. Helaas zijn de cijfers iets lager uitgevallen, doordat bepaalde onderdelen niet geteld of uitgevoerd zijn. De meiden konden de wedstrijd afsluiten met sprong, een onderdeel dat ze goed onder de knie hebben. Vooral de overslag en salto van Sem draaien echt mee in de top, ze heeft een 4e plaats behaald op dit toestel.

UitslagSprongBrugBalkVloerPlaats
Shaya13,35012,25013,25011,3509
Sem13,62512,80013,0009,10014
Jen13,37511,95010,2009,90021

Tegelijkertijd turnden Iris Hoffman, Romy Raaben en Isabelle Wellink hun eerste wedstrijd in de categorie 'Junior E', evenals 26 andere turnsters. Voor alle drie de meiden een spannende wedstrijd, want ze turnen dit jaar voor het eerst mee in dit niveau. Dit betekent dat er op alle vier de toestellen veel getraind is op nieuwe en vooral moeilijke elementen. Romy wist op de balk te blijven staan en liet een keurige oefening aan de jury zien, de pirouette en losse rol zijn geen probleem voor haar. Iris en Isabelle turnen de prima oefeningen, maar vielen beide helaas één keer van de balk. Op vloer konden de dames stralen met hun nieuwe 'vrije oefeningen'. Een oefening op muziek naar keuze met elementen naar keuze. Iris heeft zelfs een hele hoge streksalto mét draai laten zien. Isabelle en Romy lieten beheerste en goed uitgevoerde oefeningen zien en scoorden dus ook prima punten. Op sprong hebben alle meiden goed uitgevoerde sprongen laten zien. Tot slot op de brug, verliep de oefening voor Romy en Isabelle helaas niet helemaal zoals gepland. Enkele onderdelen gingen niet goed en in een jurysport zorgt dat direct voor puntenaftrek. Iris daarentegen turnde een perfecte brugoefening met de kip met draai erin.

UitslagSprongBrugBalkVloerPlaats
Iris11,7010,909,0010,955
Romy10,709,609,9010,7013
Isabelle10,809,309,2510,7518

Maud Schuurmans kwam uit in de categorie 'Instap D1'. Ze mocht beginnen op vloer waar ze erg blij mee was. Dit was te zien, ze straalde en tegelijkertijd liet ze een bijna perfecte oefening zien. Erg knap, vooral omdat dit de eerste keer was dat Maud een oefening op muziek moest doen. Goed begin van de wedstrijd dus. Bij het onderdeel sprong heeft ze keurige oefeningen laten zien. Alleen had ze bij de salto iets teveel vaart waardoor één vinger de vloer moest raken om niet te vallen, dit kostte een paar puntjes. Volgende onderdeel was de brug. Hier moest Maud een nieuw onderdeel laten zien genaamd 'hol/bol', dat dit seizoen voor het eerst opgenomen is in de oefenstof. Maud had geen problemen met dit onderdeel en heeft een mooi cijfer behaald op dit toestel. Balk was het laatste toestel waarop Maud een oefening mocht laten zien. De ingewikkelde choreografie heeft ze erg goed uitgevoerd en naast de val met de koprol zijn de onderdelen ook allemaal gelukt. Ook Maud heeft een goede prestatie geleverd waarop we trots kunnen zijn.

UitslagSprongBrugBalkVloerPlaats
Maud12,57512,55011,60011,6009

Tegelijkertijd zette Meike Kok haar beste beentje voor zetten in niveau 'Jeugd 1 F', netals 17 andere turnsters. Meike begon als allereerst met een fantastische oefening op muziek op de vloer. Dit bracht haar dan ook in de top drie op dat toestel. Op de sprong heeft Meike twee keer de 'handstandoverslag' getoond aan de jury. De brugoefening verliep ook bijna helemaal naar wens van Meike. De salto afsprong lukt even niet, waardoor ze de 'tegenspreiden af' heeft gedaan. Na de brug stond Meike op de derde plek in het klassement en dit zorgde voor de nodige zenuwen voor de start op de evenwichtsbalk. Ze heeft hier uiteindelijk een goede oefening laten zien, met helaas een val na de pirouette.

UitslagSprongBrugBalkVloerPlaats
Meike10,9811,459,3010,704

In de laatste wedstrijd van de dag turnden Sanne Wekking (Senior D, 22 deelneemsters), Lily van Dijk (Pupil 1 D1, 17 deelneemsters) en Lis Klein Gebbink (Jeugd 1 D1, 6 deelneemsters). Sanne turnt dit jaar voor het eerst mee bij de senioren en heeft flink moeten trainen om mee te kunnen in dit niveau. Op het eerste toestel, de evenwichtsbalk, werd haar inzet al beloond. De oefening werd zonder vallen uitgevoerd en zelfs de 'radslag' is gelukt! Op vloer straalde Sanne tijdens haar mooie nieuwe oefening, helaas kwam ze niet helemaal goed uit voor haar 'arabier-salto'. Op sprong heeft Sanne tweemaal de 'overslag half uit' getoond. Op de brug kan Sanne nog niet tippen aan de hoge moeilijkheidswaarden van de andere turnsters. Doordat ze wel een hele nette basisoefening uit kan voeren, heeft ze hier toch een meer dan prima cijfer voor weten te halen.

Lily en Lis hebben ook dit seizoen weer keihard getraind om de nieuwe oefeningen onder de knie te krijgen. Op vloer was de enorme lenigheid van Lily erg mooi te zien in haar 'bruggetje' en de hoge gymnastische sprongen. Lis liet op vloer erg krachtige sprongen en acrobatiek zien. Ook de arabier-flikflak ging na lang oefenen erg goed. Op sprong heeft Lily de 'handstandoverslag' en een 'salto voorover' laten zien. Lis is een jaar ouder en heeft daardoor de 'handstandoverslag' op de hoge pegasus laten zien. Op de brug liet Lily nogmaals haar kwaliteiten zien, door erg hoge (op)zwaaien te turnen en wist ze bonuspunten te behalen voor de 'salto achterover' als afsprong. Ook voor Lis verliep de oefening prima. Na een 'borstwaartsom' aan de hoge ligger, volgde een mooie hoge 'wegzet', gevolgd door de salto af. Lily had er wel erg veel zin in vandaag, want ook de balkoefening verliep perfect. De handstand, radslag en zelfs de 'salto afsprong', werden super uitgevoerd! Voor Lis verliep de balkoefening iets minder naar wens doordat ze twee viel. Wel was ze tevreden over o.a. de radslag die ze voor het eerst op de wedstrijd heeft geturnd! Tijdens de prijsuitreiking zorgden deze meiden voor een hele leuke afsluiting van de wedstrijddag voor Rap en Snel. Lily eindigde op een 2e plek en Lis op een 3e plek. Al met al kunnen we tevreden zijn over de resultaten van deze eerste wedstrijd.

UitslagSprongBrugBalkVloerPlaats
Iris11,7010,909,0010,955
Romy10,709,609,9010,7013
Isabelle10,809,309,2510,7518

Bekijk de foto's


Eerste voorronde voor de turnsters van Rap en Snel uit de derde divisie, zaterdag 23 november
Geplaatst op 1 december 2013

Op zaterdag 23 november was de eerste voorronde voor de turnsters van Rap en Snel uit de derde divisie met het onderstaande resultaat.

Jeugd 2, supplement E (31 deelneemsters)
Lisa Schukkink (17e plaats)

Lisa wist vooral uit te blinken op de brug en de vloer, door het turnen van een strak uitgevoerde oefening. De brug verliep zeer soepel en werd afgesloten met een salto als afsprong. Bij de balk is Lisa helaas een keer gevallen bij de radslag, maar verder heeft zij deze oefening prima uitgevoerd. Bij de sprong heeft Lisa twee maal een 'half in half uit' laten zien. Lisa heeft een mooie eerste wedstrijd neergezet.

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Lisa Schukkink10,5011,2510,3511,3543,45

Junior supplement D (16 deelneemsters)
Kim Nijhof (7e plaats)

Kim wist een aantal prachtige oefeningen te tonen, vooral op brug en vloer wist ze hoge scores te behalen. Met onder andere hoge salto's op vloer en een hoge buikdraai op de brug wist Kim op alle toestellen aan haar maximale uitgangswaarden te komen! Helaas voor haar was er een val bij de balkoefening en dat zorgt voor één punt aftrek bij de eindscore.

Rieke Huirne (8e plaats)
Rieke wist twee prachtige sprongen te laten zien op de pegasus, namelijk de half in half uit. Op de vloer is voor het eerst de salto halve draai gelukt en op de balk het bruggetje! Helaas had Rieke een val na de losse rol op balk en dat kost één punt. De vorige wedstrijd viel Rieke nog twee maal van de balk, dus dit was al een mooie vooruitgang!

Karlijn Krabbenborg (12e plaats)
Karlijn heeft een prachtige balkoefening laten zien met een strak bruggetje en een radslag. Ook de vloeroefening wist ze supermooi uit te voeren, waarbij ze zelfs een salto met halve heeft laten zien. De score op brug viel helaas erg laag uit doordat de oefening niet geheel volgens de eisen geturnd werd. Nog even flink trainen op de oefening en dan zal deze score tijdens de volgende wedstrijd zeker opgehaald gaan worden!

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Kim Nijhof11,1010,459,5511,5042,60
Rieke. Huirne11,3510,109,1510,4541,05
Karlijn Krabbenborg10,855,6511,2011,3539,05

Senior supplement C (14 deelneemsters)
Sofie Reusen (8e plaats) en Denise Ueffing (13e plaats)

Dat Denise en Sofie op dit niveau turnen, is op zich al een prachtige prestatie. Hiermee zijn deze dames de eerste leden van Rap en Snel die dit niveau weten te bereiken! Het is een pittig niveau met sterke tegenstanders. Sofie en Denise hebben erg hard getraind, maar door alle lastige elementen die zij moesten laten zien zijn er toch een aantal onderdelen niet goed gelukt. Ook werd er op sommige momenten voor gekozen om elementen weg te laten. Dit zorgt voor een mindering in het aantal punten. Sofie wist echter wel een losom te turnen en Denise liet een prachtige salto achterwaarts met halve draai zien op de vloer.

UitslagSprongBrugBalkVloerTotaal
Kim Nijhof11,1010,459,5511,5042,60
Rieke. Huirne11,3510,109,1510,4541,05
Karlijn Krabbenborg10,855,6511,2011,3539,05

Alle turnsters hebben zich volledig ingezet om een goede wedstrijd te turnen. Bij elke turnster zijn er een aantal aandachtspunten waar de komende trainingen extra aandacht aan besteed kan worden zodat ze klaar zijn voor de volgende voorronde op 14 december!


Turnsters Rap en Snel turnen eerste wedstrijd met nieuwe oefenstof, zondag 10 november
Geplaatst op 13 november 2013

Op zondag 10 november was de eerste wedstrijd voor een aantal turnsters van Rap en Snel. Deze wedstrijd betrof een teamwedstrijd, waar je met een team een zo hoog mogelijke score probeert te halen. Een team mag bestaan uit maximaal zes turnsters, waarvan vier turnsters op een toestel hun oefening mogen vertonen. De scores van de beste drie turnsters tellen mee voor het eindtotaal.

Rap en Snel team 2 begon de dag met hun wedstrijd in niveau E (oude niveau 6). Vooral voor Tessa Jans was dit een spannende dag. Zij is sinds dit seizoen begonnen aan selectie turnen. Tessa is 16 jaar oud en binnen Rap en Snel is zij de eerste die op deze 'oude leeftijd' nog aan selectie-turnen is begonnen. De andere teamleden waren Isabelle Wellink, Romy Raaben, Lisa Schukkink en Iris Hoffman. Het groepje begon op de balk, waar al snel duidelijk werd dat de nieuwe onderdelen die in de oefening zitten nog aardig wat training nodig hebben. Alle dames vielen helaas één keer van de balk.
Bij de vloer was het debuut voor Tessa, voor het eerst in haar leven betrad zij de vloer om haar oefening op muziek te tonen! Op een val bij de salto na heeft ze dit perfect weten te doen! De arabier flickflack is haar zelfs helemaal goed gelukt! Helaas wist Iris na haar nieuwe onderdeel 'salto achterwaarts met halve draai' ook niet te blijven staan. De eindscore gaat dan al snel een stuk omlaag. Verder liet Iris wel een prachtige nieuwe vloeroefening zien op muziek die perfect past bij haar sierlijke manier van turnen! Ook Romy heeft haar nieuwe oefening geturnd, dit wist zij nagenoeg vlekkeloos te doen. Lisa liet zien dat zij volledige controle heeft over haar oefening, dit werd dan ook beloond met een prachtig cijfer!
Bij de sprong mocht wisten de dames netjes te springen. Lisa en Iris hebben zelfs een 'half in- half uit' gedaan! Ondanks de angst voor dit toestel wist Isabelle twee mooie hoge sprongen te tonen! Dit heeft ze erg goed gedaan! Ook Tessa heeft op de sprong haar beste beentje voorgezet en liet twee knallende overslagen zien.
Bij de brug wist vooral Lisa erg uit te blinken door een strak uitgevoerde oefening te tonen met daarin een 'kip met halve draai'. Ook Iris liet voor het eerst dit lastige onderdeel zien op een wedstrijd, super! Isabelle liet zien dat zij de 'kip' al veel meer onder controle heeft dan vorig seizoen. Aan de hoge ligger kon zij zonder tussenstops haar oefening voortzetten en dat is positief voor de eindscore. Romy had wat meer moeite met de 'kip', maar wist ook zonder te vallen haar oefening af te sluiten. Haar score viel wat lager uit doordat ze een aantal 'tussenstop' had. Dit kost direct een half punt. Deze vijf turnsters kunnen trots zijn op de mooie resultaten. Zij zijn op een 7e plek geëindigd van de 11 deelnemende teams.

UitslagSprongBrugBalkVloer
Tessa Jans10,189,25
Isabelle. Wellink10,589,5510,25
Romy Raaben8,559,8511,35
Lisa Schukkink11,1011,009,6011,75
Iris Hoffman11,4510,5010,209,05

Tijdens de volgende wedstrijdronde was Rap en Snel team 1 aan de beurt om hun oefeningen aan de jury te tonen. Sanne Wekking, Rieke Huirne, Karlijn Krabbenborg en Kim Nijhof turnen in supplement D (voormalig niveau 5). Voor Sanne was dit de eerste wedstrijd in dit nieuwe niveau. Rieke en Karlijn hebben zelfs een niveau overgeslagen, dus voor deze dames was het helemaal een spannende wedstrijd! De turnsters begonnen op balk waar vooral Kim een prachtig stabiele oefening liet zien. Op dit onderdeel was maar één andere turnster beter dan Kim! Ook Karlijn wist op de balk te blijven staan, zelfs na het 'bruggetje', dat door vele turnsters als een lastig element wordt ervaren. Rieke kon de zenuwen even niet de baas en wist helaas na 2 onderdelen niet op de balk te blijven staan. Sanne liet een prachtig uitgevoerde pirouette zien aan de jury. Dit was de eerste keer dat zij dit onderdeel op een wedstrijd heeft gedaan. Bij de vloer wisten zowel Karlijn als Kim een strak uitgevoerde oefening te turnen. Op dit onderdeel lieten Rieke en Sanne hun nieuwe vloeroefening zien aan de jury. Ook deze oefening verliep voor Rieke helaas niet geheel vlekkeloos. Gelukkig kon Rieke op sprong en brug de schade goed herstellen door het uitvoeren van twee prachtige sprongen. Ook de andere turnsters hebben mooie sprongen laten zien aan de jury. Sanne liet een half uit zien en de andere turnsters een half in half uit. Bij de brug wist vooral Rieke een zeer mooie oefening te tonen aan de jury. Op een tussenstop na wist zij een perfecte oefening te tonen. Ook de andere dames hebben heel goed hun best gedaan op dit onderdeel. Karlijn heeft voor het eerst een kip met halve draai laten zien op een wedstrijd, en Kim voor het eerst een losom. Dit zijn beide erg complexe bewegingen en het is dus extra goed dat deze onderdelen zijn gelukt!
Rap en Snel team 1 heeft tijdens deze wedstrijd een mooie prestatie geleverd. Zij zijn geëindigd op de 6e plek van de 16 deelnemende teams.

UitslagSprongBrugBalkVloer
Sanne. Wekking11,009,8510,3010,40
Rieke. Huirne11,2311,157,658,15
Karlijn Krabbenborg11,259,8510,1011,20
Kim Nijhof11,4310,7011,5011,40

Alle turnsters van Rap en Snel weten nu welke onderdelen nog aandacht nodig hebben voor de individuele wedstrijden, dus de komende weken zal er nog even flink getraind worden! Op zaterdag 23 november zal de eerste individuele wedstrijd voor de turnsters uit de 3e divisie plaatsvinden.


Eerdere wedstrijduitslagen
Seizoen 2012/2013
Seizoen 2011/2012
Seizoen 2010/2011
Seizoen 2009/2010
Seizoen 2008/2009

Rap en Snel >> Wedstrijduitslagen turnen