Gymnastiekvereniging Rap en Snel Groenlo
Laatst bijgewerkt op 31 december 2014.    

Je bezoekt de oude site van Rap en Snel. De informatie op deze pagina wordt niet meer bijgewerkt en is mogelijk niet actueel.
Ga hier (terug) naar de nieuwe site.

Verenigingskampioenschappen

Reusen clubkampioenschappen selectie en acro, zaterdag 28 juni
Geplaatst op 13 september 2014

Zaterdag 28 juni vonden de jaarlijkse Reusen clubkampioenschappen voor de leden van de selectie en de acrogym van Rap en Snel plaats. Dit jaar deed voor het eerst de nieuwe discipline binnen Rap en Snel, springen, ook mee aan deze clubwedstrijd. Al vroeg waren de leden aanwezig om hun kunsten aan ouders, opa's en oma's en andere familieleden en bekenden te tonen. De grote vraag van de ochtend was wie er uiteindelijk clubkampioen zou worden.

Voordat de prijsuitreiking begon werd er eerst nog aandacht besteed aan Corine Pleiter en Nathalie Jans die samen de grootste voorbereidingen hebben gepleegd voor deze Reusen Clubkampioenschappen, dit was een groot applaus waard. Daarnaast hebben Ilja Nijenhuis en Nathalie Jans afgelopen seizoen een jurycursus behaald, respectievelijk TD1 en TD3. Inmiddels is er ook al een derde jurylid geslaagd van Rap en Snel, namelijk Yvette klein Gunnewiek. Gefeliciteerd allemaal!

De turnselectie van Rap en Snel is onderverdeeld in twee leeftijdsgroepen. Bij de 'jongere selectie' turnen meisjes tussen de 6 en 10 jaar. Zij turnen allemaal voorgeschreven oefenstof. Bij deze oefenstof turnen meisjes geboren in hetzelfde kalenderjaar dezelfde oefeningen. Hierbinnen zijn wel een aantal keuzemogelijkheden om iets extra's te turnen voor extra punten. Vanwege deze speciale dag werden deze keuzemogelijkheden zo hier en daar wat uitgebreid. Door een aantal meisjes werd daar met veel plezier gebruik van gemaakt. Er zijn bijvoorbeeld al koprollen op de balk gemaakt in plaats van klemrollen. Alle meisjes turnden op vier onderdelen, namelijk: sprong, brug, balk en vloer. Per onderdeel werden drie medailles uitgereikt. Het belangrijkste in deze wedstrijd was het plezier en als trainsters waren we erg trots dat iedereen zo enthousiast was en dat er ontzettend goede oefeningen zijn neergezet.

SprongBrugBalkVloer
1e. Maud Schuurmans1e. Lis klein Gebbinck1e. Sem Brockötter1e. Lente Brinkerhof
2e. Xenna Miggelbrink2e. Xenna Miggelbrink2e. Lente Brinkerhof2e. Celine Gebbink
3e. Celine Gebbink3e. Lily van Dijk3e. Celine Gebbink3e. Xenna Miggelbrink

En bij de pre-instap wat de uitslag als volgt:

SprongBrugBalkVloer
1e. Liz Rumathe1e. Liz Rumathe1e. Anouk Wolters1e. Anouk Wolters
2e. Anouk Wolters2e. Nadine Kasteel2e. Marly Heutinck2e. Marly Heutinck

De 'oudere selectie' bestaat uit turnsters van 11 jaar en ouder. Deze turnsters mogen hun oefening vrij invullen en eigen elementen kiezen uit de oefenstof. Dit betekent dat er per niveau aan een aantal eisen voldaan moet worden. Of dit met wat meer gymnastische of acrobatische elementen wordt ingevuld, is de keus van de turnster zelf. Deze oefening moet wel aan een aantal specifieke eisen voldoen. Een aantal turnsters heeft deze wedstrijd voor het eerst nieuwe elementen aan de jury getoond. Voor de turnsters is deze wedstrijd een erg leuke afsluiting van het seizoen, vooral ook doordat er per toestel medailles behaald kunnen worden. Bijna elke turnster in de keuze oefenstof heeft dan ook een toestelmedaille gewonnen.

SprongBrugBalkVloer
1e. Sofie Reusen1e. Meike Kok1e. Rieke Huirne1e. Isabelle Wellink
2e. Karlijn Krabbenborg2e. Marlien Schuurmans2e. Karlijn Krabbenborg2e. Lisa Schukkink
3e. Isabelle Wellink3e. Karlijn Krabbenborg3e. Iris Hoffman3e. Sofie Reusen

Na bekendmaking van alle meisjes die in de prijzen gevallen waren, werd ook bekend gemaakt dat Lente Brinkerhof, vanuit de jongere selectie de meeste punten in de wacht had gesleept. Een spannend moment brak aan, want Rieke Huirne bleek (ook net zoals twee jaar geleden) bij de oudere turnsters de meeste punten binnengehaald te hebben. Wie van de twee zou met de titel 'Clubkampioen 2014' naar huis gaan? Na berekening van het aantal behaalde punten bleek Lente vandaag het beste gepresteerd te hebben. Zij mocht de wisselbeker en een mooie bos bloemen in ontvangst nemen! Lente mag zich een jaar lang presenteren als clubkampioen van Rap en Snel!

Voor sommige acroleden was het hun eerste wedstrijd en zou het dus een spannende ochtend worden. Elf duo's en damesgroepen hebben op de Reusen clubkampioenschappen van Rap en Snel gestreden. Wie, o wie wordt de clubkampioen bij de acro? Na een spannende gevarieerde ochtend in de verschillende categorieŽn en niveaus zijn Marjolein Nijhuis en Noëlle niet geheel onverwachts de clubkampioenen van de acro geworden. Ook dit dames duo kreeg de wisselbeker met een mooie bos bloemen. Dit damesduo kwam uit in de categorie D senior en zijn eerste geworden met 26,10 punten, superstrakke oefening hebben ze laten zien.
Op de tweede plaats damesgroep Vera Jans, Tessa Jans en Lily van Dijk met 25,30 punten, jammer van de tijdsfout die dit trio maakte, kost toch nog 0,30 punten, als ze deze oefening op de halve NK hadden laten zien, waren ze vast doorgegaan. Naast het D niveau, was er de categorie E-senior. Dit zijn de groepen die afgelopen seizoen wedstrijd hebben gedaan. Na een lang moment van spanning mochten Nathalie Jans, Eline Nijenhuis en Lieke Hoffman de gouden medaille ontvangen met 25,40 punten. Tweede werd het duo Sem Brockotter en Sofie Reusen met 25,20 punten. Dit was hun eerste en laatste wedstrijd als duo. Aan het begin van dit seizoen is dit duo begonnen als trio, helaas kon Kim Nijhof niet meer deelnemen door een polsblessure. Wel was ze aanwezig om de muziek te verzorgen en haar partners te supporten.
Als derde zijn Marlien Schuurmans, Maxime Raben en Anouk Kok geëindigd met 25,15 punten. Ook voor dit trio was dit hun laatste wedstrijd, omdat ze alle drie vrijwel even groot zijn. Samen hadden ze erg veel lol en in de voorrondes ook nog medailles gescoord. Op de vierde plek zijn geëindigd Indy Wolberink, Ilja Nijenhuis en Merlijn Reijrink met 25,10 punten. En op de 5e plaats het juniorkoppeltje Xenna Miggelbrink, Lotte te Veluwe en Lisa Schukkink.
De derde en laatste categorie in de acro was E-recreatief. Dit waren de teams die dit seizoen nog niet hadden deelgenomen aan wedstrijden. Hierin zijn Jilke Baxendell, Britt Gankema en Linda Schuurmans op een eerste plaats beŽindigd met 24,15 punten. Tessa Wiggers en Celine Gebbink zijn tweede geworden met 23,50 punten en een derde plaats was er voor Sabine Schuurmans, Kyra Lansink en Robin Tilley, hun score was 21,65 punten. Ook lieten Remke Camfferman, Roos Lammers en Koot Porskamp hun oefening zien, super schattig zo'n klein koppeltje wat op een speelse manier een acro-oefening heeft laten zien. Zo zie je maar acro is voor groot en klein en dat hebben zij in een vorm van een demo laten zien.

D niveauE niveauE recreanten
1e. Marjolein Nijhuis, Noëlle1e. Nathalie Jans, Eline Nijenhuis, Lieke Hoffman1e. Linda Rootinck, Jilke Baxendell, Britt Gankema
2e. Lily van Dijk Tessa Jans, Vera Jans2e. Sem Brockötter, Sofie Reusen2e. Tessa Wiggers, Celine Gebbink
3e. -3e. Anouk Kok, Maxime Raben, Marlien Schuurmans3e. Kyra Lansink, Sabine Schuurmans, Robin Tilley

Verder heeft er ook nog een prijsuitreiking voor de springers plaatsgevonden. Deze discipline bestaat pas sinds twee jaar binnen Rap en Snel. Bijna alle deelnemers waren die ochtend aanwezig om hun sprongen aan de jury te tonen. Binnen deze discipline waren er drie leeftijdscategorieën. Senior, de oudere leden vanaf 14 jaar, Junior, de leden geboren vanaf 2002 en eerder en de Jeugd springers. Zij zijn in 2003 geboren of eerder, maar minimaal 9 jaar. Jill Hogenkamp is hier clubkampioen van 2014 geworden. Met nog enigszins een verbaasde blik heeft ze trots de beker en bloemen in ontvangst genomen.
Bij de jeugd was het nog even proberen of Britt Tuinte en Mirthe ter Braak wel of niet de 'handstand overslag' op de kast durfden te springen. Ze hebben het toch gedaan en ze stonden beiden, waar ze erg blij mee waren. Bij de junioren keek iedereen op het onderdeel 'airtumbling' naar Daphne Arink. Zij liet hier namelijk de serie 'salto overslag salto' zien en 'barani salto'. Dat zijn beide erg lastige combinaties. Wat nieuw was deze dag, is dat de deelnemers ook konden deelnemen op het onderdeel 'dubbele minitrampoline'. Op dit onderdeel spring je twee of drie keer achter op het springbed en vervolgens land je op de dikke mat. Veel deelnemers hebben al op dit onderdeel geoefend afgelopen jaar tijdens wedstrijden en zondagtrainingen, want Rap en Snel is namelijk zelf niet in het bezit van een dubbele mintrampoline. RGV Tempo uit Winterswijk heeft deze minitrampoline voor deze dag aan ons uitgeleend, onze dank hiervoor.

Uitslag jeugd:

Mini trampolineKast of PegasusAir tumblingDubbele trampoline
1e. Mike Krabbenborg1e. Mike Krabbenborg1e. Mike Krabbenborg1e. Mike Krabbenborg
2e. Britt Tuinte2e. Stach van Wees2e. Koenti Kloeg2e. Britt Tuinte
3e. Mirthe ter Braak3e. Britt Tuinte3e. Sjoerd Kormelinck3e. Stach van Wees

Uitslag junior:

Mini trampolineKast of PegasusAir tumblingDubbele trampoline
1e. Daphne Arink1e. Jill Hogenkamp1e. Linde Krabbenborg1e. Jill Hogenkamp
2e. Linde Krabbenborg2e. Linde Krabbenborg2e. Jill Hogenkamp2e. Daphne Arink
3e. Jill Hogenkamp3e. Daphne Arink3e. Daphne Arink3e. Emma te Brake

Uitslag senior:

Mini trampolineKast of PegasusAir tumblingDubbele trampoline
1e. Twan Koopmans1e. Twan Koopmans1e. Vera Jans1e. Twan Koopmans
2e. Yvette Klein Gunnewiek2e. Eline Nijenhuis2e. Yvette Klein Gunnewiek2e. -
3e. Eline Nijenhuis3e. Vera Jans3e. Twan Koopmans3e. -

Na bekendmaking van alle medailles en de 4 Reusen Clubkampioenen, werd er door de voorzitter nog de aandacht gevestigd op de Nederlandse vlaggen die over reclame borden hingen. De clubkampioenen mochten namelijk het nieuwe reclamebord van Reusen belastingadviseurs en administratiekantoor onthullen.

We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde ochtend. Iedereen heeft zijn/haar uiterste best gedaan en kon daarna gaan genieten van een welverdiende vakantie. Om daarna weer volop te gaan trainen voor het nieuwe seizoen.

Bekijk de foto's


Eerdere kampioenschappen
Seizoen 2012/2013
Seizoen 2011/2012
Seizoen 2010/2011
Seizoen 2009/2010
Seizoen 2007/2008
Seizoen 2006/2007

Rap en Snel >> Verenigingskampioenschappen