Recreantengym

De recreantengym is bedoeld voor alle meisjes vanaf 4 jaar en door te gymmen ontwikkelen zij onder andere motorische en sociale vaardigheden.

De meiden hebben in een eigen leeftijdsgroep één keer per week een uur gymles. Elke gymles begint met een intro, oftewel een warming-up, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende toestellen en attributen. Daarna gaan de meiden echt gymmen, met behulp van verschillende toestelopstellingen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan de evenwichtsbalk, lange mat, tumblingbaan, grote en kleine trampoline of kast en brug. Daarnaast zijn er verschillende circus attributen aanwezig. Bij de recreanten gym leren de meiden de basis van het turnen waarbij diverse oefeningen, kracht en lenigheid centraal staan en waar sommige kinderen meer kunnen, proberen we dit ook aan te bieden.

Als het uiteindelijk lukt om op de kast te hurken, een handstand op de lange mat- of een koprol op de evenwichtsbalk te maken, zal een trots gevoel ontstaan waardoor het zelfvertrouwen groeit. De meiden worden in het begin veelal onder begeleiding uitgedaagd om moeilijke situaties aan te gaan. Van daaruit wordt gestimuleerd dat zij steeds meer zelfstandig te werk gaan. Tevens wordt aandacht besteed aan samenwerking en plezier in het bewegen. Natuurlijk wordt de gymles leuk afgerond met bijvoorbeeld een spel of een praatje!

Wanneer
Vanaf 4 jaar kan uw dochter terecht bij de recreantengym van Rap en Snel. Voor deze leeftijd kan al bij de peutergym worden gestart. Wanneer de gymleidster meiden signaleert die talent tonen tijdens de gymlessen, kunnen zij worden uitgenodigd voor een aantal proeflessen bij het selectie turnen.

Meer weten?
Kijk bij de lestijden wanneer en waar uw dochter kan komen gymmen bij ons. Uw dochter is altijd welkom om een paar keer te komen kijken of mee te doen. Indien de gymlessen als positief worden ervaren kunt u besluiten of uw dochter lid wordt.

Reacties zijn gesloten.